Spis mye i 2016

Spis mye i 2016

Det er et bibelvers jeg synes er dessert. Kanskje sjokoladefondant.

Andakt

Hver søndag legges det ut en andakt på iTro.

Denne andakten er skrevet av Anne Marte (25 år). Hun bor i Gjøvik, der hun jobber som fysioterapeut.

Spis mye i 2016! Husk å tygge godt, så maten blir godt fordøyd og så du kjenner all den gode smaken.

Ja, jeg får vel være ærlig med at det noen ganger ikke frister så mye – at det ser ut som en tørr brødskive med ost. Men så er det lurt å spise litt for det. Og andre ganger så er det jo faktisk sykt digg.

Men poenget er at næringen i maten gjør at du får energi og kraft til å møte det dagen byr på. Spis jevnlig, ja hver dag, kan jo være lurt i grunn. Det er egentlig bare å begynne et sted, så får du selv vurdere om det passer best til frokost, lunsj, middag eller kveldsmat.

Du kan jo begynne nå da. Du kan være med å tygge litt på Sefanja 3,17:

Herren din Gud er hos deg, en helt som frelser. Han fryder og gleder seg over deg og viser deg på ny sin kjærlighet. Han jubler over deg med fryd.

«Jeg synes Sefanja 3,17 er dessert. Kanskje sjokoladefondant»

Herren din Gud er hos deg. Følelsene våre kan fort få oss til å tenke at Gud er langt unna, og hvorfor skulle han egentlig bry seg om akkurat meg? Men Gud er hos deg – det er et løfte. Så uansett hvor fjern eller nær han føles, er han konstant nær.

En helt som frelser. Superman og Batman kan hjelpe en del mennesker (du vet, på film og sånn), likeså kan du og jeg. Men Gud er den virkelige helten. En helt som overvant døden for din og min skyld – Han kan faktisk hjelpe alle mennesker. Alt vi trenger å gjøre er å ta imot hans nåde; en gratis gave til hver den som tror. Den vil gi deg styrke i hverdagen og et evig liv i fellesskap med Han som har skapt deg.

Han fryder og gleder seg over deg og viser deg på ny sin kjærlighet. Han jubler over deg med fryd. Gud jubler over DEG med fryd. Du er viktig, og er en del av fellesskapet og skapelsen. Verden hadde ikke vært det samme uten deg. Og tenk at Gud, som kjenner alle dine sider, fryder og gleder seg over deg. Svake og sterke sider – han DIGGER hele pakka. Han ønsker å vise deg sin kjærlighet på ny; hver dag! Hva med å våkne opp til dette hver morgen? Det skal du faktisk få lov til – for sannheten, den er slik og den er evig.

Jeg synes Sefanja 3,17 er dessert. Kanskje sjokoladefondant.

John Olav Selstø

Andakt

Hver søndag legges det ut en andakt på iTro.

Denne andakten er skrevet av Anne Marte (25 år). Hun bor i Gjøvik, der hun jobber som fysioterapeut.