Å si takk løfter blikket bort fra oss selv

Å si takk løfter blikket bort fra oss selv

Takknemlighet kan gi oss en lysere tro på livet.

Andakt

Denne andakten har tidligere blitt publisert på iTro, i 2011.

Har du noen gang gitt et lite barn en gave, en sjokolade, og sett dem løpe av gårde uten å si takk? Likevel smiler du av ungen som tok imot gaven din!

I forrige uke leste jeg i Kolosserbrevet. Jeg leita etter ord og setninger som var gjentatt mange ganger (det er forresten et tips til å finne hva som er viktig i en tekst). Da så jeg rimelig fort noe som pekte seg ut. Det var hvor ofte Paulus oppfordrer de kristne til å være takknemlige! Hva er det som er så viktig med takknemlighet at vi leser om det så mange ganger?

Takk til Gud for det han har gitt oss

Alt du og jeg har, livet, mat, et sted å bo, klær også videre, det har vi fordi Gud har gitt oss det i gave. Vår Gud er god, og fordi han er god, så gjør han gode ting mot oss! Det jeg skrev nå nettopp er sant. Likevel så glemmer vi av og til at det er det.

Tilbake til eksemplet med ungen som tok imot gaven, det er litt typisk for alle mennesker å gjøre det. Gud har vært i samme situasjonen millioner av ganger med oss mennesker. Paulus oppfordrer oss i Bibelen til å si takk til Gud for det han har gjort for oss, og alle de gaver han har gitt oss!

Takknemlighet løfter blikket vårt

Det som er så genialt med å si takk for ting i livene våre, er at vi blir oppmerksomme på det vi faktisk har! Fokuset vårt blir tatt bort fra de tingene vi skulle ønske vi hadde, det som vi ikke er så fornøyd med. Fokuset blir flytta over på hva vi har. Vi ser alle de gode tingene i livet.

Men det er ikke alltid lett. Mange ting i livet er vanskelige, men takknemlighet vil løfte blikket vårt fra bakken og fremover i livet. Fordi når vi ser kanskje bare få ting i livet vårt som er godt, så kan vi få troa på at gode ting kan komme lenger fremme i livet. Vi får en lysere tro på livet!

Det løfter blikket vårt fra oss selv, når vi vet at mange har en helt annen hverdag enn det vi har her i Norge.

En utfordring til  deg helt på slutten her: Finn tre ting i hverdagen din som du er glad for at du har. Helt enkelt si takk skal du ha! Til Gud.

John Olav Selstø

Andakt

Denne andakten har tidligere blitt publisert på iTro, i 2011.