Tillit til Gud

Tillit til Gud

Som mennesker ønsker vi kontroll over våre liv, men Gud oppfordrer oss til å ha vår tillit til Ham.

Andakt

Eirik Ramsli Hauge (21 år) kommer fra Karmøy, og studerer Fysikk, astronomi og meteorologi ved Universitetet i Oslo.

Å sette sin lit til Gud kan være skummelt. Veldig skummelt. Vi vil gjerne prestere selv, klare ting selv og få det til, uten hjelp.

Som mennesker ønsker vi kontroll over våre liv, men Gud oppfordrer oss til å sette vår tillit til Ham. David sier i Salme 37,5:

«Legg din vei i Herrens hånd,
stol på ham, så griper han inn.»

Krevende å skrive andakter

La meg ta deg med to år tilbake i tid. Jeg arbeidet som ettåring (barne- og ungdomsarbeider i ett år) i området hvor jeg bodde. Hver arbeidsdag gikk ut på å skrive en ny andakt, finne på nye aktiviteter til leir og kjøre til forskjellige bedehus.

Det var en veldig kjekk jobb, men å skrive andakter hele tiden ble fort krevende. Som regel møtte jeg opp godt forberedt, men av og til hadde det vært helt tomt i hodet mitt under forberedelsene og jeg hadde ingenting.

Heldigvis jobbet jeg alltid med Gud på laget. Selv når jeg ikke hadde en andakt klar, kunne jeg be en bønn og så gå på talerstolen. Han støttet meg alltid, selv om det kunne drøye helt til jeg stod foran alle sammen før jeg fikk noe.

Kjærlig, allvitende, allmektig Gud

Støtter du deg til Gud i livet ditt? Tør du å si: «Kjære Gud, her har du mer kontroll enn meg. Hjelp meg, styr meg og gjør det som er best.» Den vanskeligste bønnen å be, kan være: «La din vilje skje på jorden som i Himmelen.» For meg er det hvert fall vanskelig.

Paulus hadde en enorm tillit til Gud. Flere steder kan vi lese om at han stolte på Herren og fikk hjelp. Han fikk oppleve en kjærlig, allvitende og allmektig Gud som også vi kan få møte den dag i dag. Dette må ha preget hans liv og det kan vi merke blant annet i Romerbrevet 8,38-39:

«For jeg er viss på at verken død eller liv, verken engler eller krefter, verken det som nå er eller det som kommer, eller noen makt, verken det som er i det høye eller i det dype, eller noen annen skapning skal kunne skille oss fra Guds kjærlighet i Kristus Jesus, vår Herre.»

Gud kan føles fjern

I brevet til hebreerne kan vi lese en «oppsummering» av begynnelsen på Det gamle testamentet og hva mennesker der har gjort i tro. Det er flott og inspirerende lesestoff. La oss prøve å bli litt mer som disse menneskene i Bibelen.

Som oss var de ikke perfekte, men de stolte på Gud og lot seg bruke av ham . Det kan være vanskelig og det kan være dager det føles som om Gud er fjern, men Gud har lovet å være med oss. La oss stole på Ham, Han er jo tross alt Gud.

John Olav selstø

Andakt

Eirik Ramsli Hauge (21 år) kommer fra Karmøy, og studerer Fysikk, astronomi og meteorologi ved Universitetet i Oslo.