10 grunner til å ikke bli med

10 grunner til å ikke bli med

Seriøst så utrolig teit å bli med på den der bibellesingsgreia, altså.

Narve Kragset Nystøyl

Tema

Tema for iTro i april er «Boka med stor B». I april handler alle sakene på iTro om Bibelen.

Den 22. april starter bibelkampanjen «100 dager med Bibelen«, der vi sammen leser oss gjennom 100 sentrale bibeltekster i løpet av de 100 dagene fram mot sommerens UL.

Mange vil nok si at det er ganske så kult, og ikke minst veldig, veldig bra at en gjeng ungdommer går sammen om å lese Bibelen – på Facebook, til og med – i 100 dager. Jeg vet om i alle fall to:

1) iTro-redaktør Nils Kåre Bøe

2) Jesus.

Men IKKE DU! For som med alle gode ting, er det alltid noen som er uenige. Nemlig du. Kanskje.

På samme måte er det også en hel bråte med gode grunner til å bli med (HER er en. Og HER. Og HER, HER og HER) – men det er selvfølgelig også noen gode grunner til å holde seg langt unna.

…Sa jeg gode? Jeg mente ”gode”.

SKIKKELIG TRYKK PÅ DE HERMETEGNA, NÅ.

Uansett, siden jeg nå allerede er godt i gang med lister, tenker jeg vi tar en til. Så her er 10 «gode» grunner til å (absolutt) ikke bli med på 100 dager med Bibelen(!!!) :

  • Noen har foreslått at du blir med. Som den trendy opprørske og rebelske anarkisten du er, kan du naturligvis ikke følge strømmen. (Hørt om kjerringa mot strømmen, forresten? Hun døde.)
  • Det involverer Bibelen. Du har ting imot Bibelen. Sterke meninger om hvor brutal og kjønnsdiskriminerende og andre-varianter-av-diskriminerende den er. Om hvor uutholdelig påståelig den er. Og gammeldags. Og som alle vet er det best å kritisere en bok du ikke har lest selv. Det er samme prinsipp som gjelder for sursild: Best uprøvd.
  • Er ikke dette litt som en klubb? En bibelklubb? En kristenklubb?? Hallo, klubber er for unger. (Hva sa du, Fotballforbundet? Du protesterer? På grunnlag av voksne menn som får betalt millioner for å leke iført shorts og knestrømper? Sorry, protest avvist.)
  • Facebook er ut/kjedelig/tamt/totally lame/syndig. Hva sa du? Leseplanen blir lagt ut her på iTro.no også? LALALAhørteikke.
  • Egentlig er det mye gøyere å lese lekser.
  • Dessuten er det oppbyggelig nok med alle de Facebook-statusene du allerede leser, om andre folks lekser, tragiske liv og enorme glede over hvor deilig alt er. Og om Justin Bieber.
  • Forresten: Hvordan mener liksom iTro-folka at man skal få tid til både å sove, spise OG lese i Bibelen I TILLEGG TIL å holde seg oppdatert om når Justin Bieber ler, kjeder seg, går om bord i et fly, går av et fly, legger seg, står opp, går på museum, går på do…? Jeg bare spør, altså? Har de tenkt på det???
  • Det er så mange Justin Bieber-plakater på soveromsveggen at det ikke er plass til noen Jesus-plakater. Seriøst. Ikke engang et Jesus-frimerke.
  • Og HALLO hva er greia med at alle plutselig skal hete ting på J og B, liksom? Jesus? Bibelen? SERIØST JUSTIN VAR FØRST OG 4EVER!! #Believe #WWJBD #OLLG #PICKMEEEEEE #seriøst
  • Uansett: Jeg leser bare ting som Justin også leser. …Hei, vent nå litt…

Ill.foto:  Ilmungo på flickr.com

Narve Kragset Nystøyl