– Alt er opp til Gud

– Alt er opp til Gud

Hege Grønli ønsker å gå på Guds ord. Hun opplever at Gud kaller henne til Japan, og i januar drar hun til Tokyo som leder for DTS.

– Jeg har ikke alltid vært kristen. Gud møtte meg der jeg var. Da jeg var langt nede og trengte det mest. Det har han fortsatt med. Da er det veldig vanskelig å fornekte at han finnes, sier Hege Grønli (20).
Hege gikk første klasse på videregående da hun møtte Jesus. Før det hadde hun levd et vilt liv, hun prøvde å fylle tomrommet hun følte med alkohol og gutter. Men hun hadde mennesker rundt seg som ba for henne. Hege tok avstand fra dette i begynnelsen, men etter en stund ble hun redda der hun var.
– Gud møter oss der vi er. Da jeg fant Gud var hele meg på plass. Det blir mye lettere å elske meg selv når jeg har en Gud som elsker meg og tilgir meg. Jeg har fulgt Gud siden, og ville ikke bytte det mot noe i verden!

Da jeg fant Gud var hele meg på plass

På UL i fjor så Hege enfilm om Siembraprosjektet i Japan. Da kom kallet. Dit skulle hun en dag.
Året som har gått har hun tilbragt på DTS (DisippelTreningsSkole i regi av Ungdom i Oppdrag red.anm.) i England. En dag fikk de besøk av en misjonærfamilie fra Japan. De som hadde et hjerte for Japan fikk komme opp og be for familien og legge hånd på dem, og Hege gjorde det. Da følte hun at Gud sa: «Nå er tiden inne, vær forberedt». Hun hadde nok av unnskyldninger, men hun snakket med misjonærerene, og det virket som om alt falt på plass. Men to uker senere var ikke Hege så sikker på at det var dette som var kallet hennes lenger.
En tirsdag morgen gikk Hege tur. Hun var klar for å gå dit Gud ville ha henne. Om det var til Japan, ville hun dra dit. Men hun ville ha et tegn på at tiden var inne. Hver tirsdag ba de for et land på morgensamlingen, men de visste aldri hvilket på forhånd. Da Hege kom tilbake til skolen var det nettopp Japan det skulle bes for. Det var dit hun skulle.

Det er et veldig spennende liv, alt er opp til Gud

– I og med at Gud har kalt meg så spesielt til Japan tror jeg at han har en spesiell oppgave til meg også. Jeg vet ikke hva enda, og jeg vet heller ikke hvor lenge jeg skal være der. Det er et veldig spennende liv, alt er opp til Gud. Om du ikke vet helt hva du skal gjøre med framtida di, så er det mye lettere for Gud å lede noen i bevegelse. Hvis du har lyst til å gjøre noe, så gå for det, for hvis det er feil, vil Gud stoppe deg. Og om det er riktig vil han vise deg veien, avslutter Hege Grønli.

Foto: Privat

 

Mitt vitnesbyrd er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbygglese for alle oss som leser iTro.

Har du et vintesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt påiTro@nlm.no