Bare gode dager?

Bare gode dager?

 Av og til kan man få inntrykket av at etter man blir kristen forsvinner alle negative følelser.

Serie

Dette er andre artikkelen i serien «Løgner som kristne tror på»

Det er ikke uvanlig å høre vitnesbyrd fra mennesker som forteller om hvor godt de har det som kristne. Hvor bra det føles etter at man har blitt frelst, hvor deilig det er å lovsynge, hvor godt det er å be. At alt føles så bra! Av og til kan det nesten høres ut som at etter man har blitt en kristen forsvinner alle vonde og negative følelser.

bekymringer tar fort plassen til den gode opplevelsen kvelden i forveien

La meg si  det med en gang: Det kan absolutt føles bra å være en kristen. Det er flott om du kan bli glad og begeistret i troen på Jesus – og det er det all grunn til! Men de fleste opplever ikke kristenlivet slik – i alle fall ikke i det daglige. For selv om det kan føles bra å lovsynge sammen med andre kristne, selv om det på leir og sommerstevner kan kjennes digg å være en kristen – så består livet tross alt for det meste av dønn ordinære hverdager. Dager da følelsene ikke er på topp. Om du er på tidenes lovsangsmøte en kveld, og stemningen er på topp, føles det ikke nødvendigvis like bra dagen etter.

Kvelden i forveien  føltes det digg å være en kristen – dagen etter gjør det ikke det. Lekser, kjærlighetssorg, ensomhet, savn og andre hverdagslige bekymringer tar fort plassen til den gode opplevelsen kvelden i forveien. Men du tror jo på Jesus. Er det noe galt med deg når du ikke føler det bra nå?

Å være kristen dreier seg om syndenes forlatelse

Nei, det er  det ikke. Ingen føler seg på topp alltid – og det å føle seg bra er ikke det kristenlivet handler om. Å være en kristen dreier seg om syndenes forlatelse. Å bli tilgitt alt det man har gjort galt. Å bli gitt Jesu rettferdighet og hellighet, og å gå et evig liv i møte. Og selv om det å vite at man er elsket av Gud og har fått tilgitt all sin synd kan føles bra – så forsvinner ikke andre bekymringer og plager automatisk ut av livet. Den kjipe norskleksa må fremdeles gjøres. Man må fremdeles takle perioder med kjærlighetssorg. Og så videre og så videre.

Det er spennende  å lese i Apostelgjerningene om de første kristne. Der kan vi blant andre lese om Paulus, og hva han opplevde. Selv om han var en som hadde fått et heftig møte med Jesus (Apg 9,1-8), opplevde han mye motgang og vanskeligheter. Han ble pisket, steinet, led skipbrudd og mye mer (2 Kor 11,23-29). Og jeg tviler på at han følte seg så bra i alle de situasjonene. Det kan for eksempel umulig føles bra når man er til sjøs og båten begynner å synke…

Frelsen endrer seg ikke med våre følelser

Men frelsen endrer  seg ikke med våre følelser og vår dagsform. Jesus er den samme, hver dag (Heb 13,8). Frelsen i ham kan man være viss på, også de gangene livet føles kjipt.

Foto:© Minerva Studio – Fotolia.com