Bedre enn gull

Bedre enn gull

OL- og VM-vinner Kelly Clark har funnet noe som gir henne det snowboarding aldri kan.

Mitt vitnesbyrd

Mitt vitnesbyrd er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt påiTro@nlm.no.

Kelly Clark:

Amerikansk snowboarder, født i 1983.

Noen meritter:
– VM-gull fra Oslo (februar 2012)
– OL-gull (2002)
– Tre X-Games-seiere (2006, ’11, ’12)
– Vant Swatch TTR World Snowboard Tour (08/09)

Med David Crowder’s Oh Praise Him på øret kjempet Kelly Clark for drømmen om sitt andre OL-gull på snowboard, etter at hun hade vunnet sitt første i Salt Lake City i 2002.

Men hun landet  på kanten og falt i forsøket på å lande en 900, og drømmen glapp.Ble hun helt knust etter at hun misset pallen i OL? Nei. «Jeg elsker Jesus! Å være en kristen gir mer glede enn alt dette snowboardgreiene,» sier hun.

Bare Gud kan fylle de dypeste behovene

«Jeg fant ut  at det er mye mer glede og håp og evige ting i verden enn snowboarding,» fortalte Clark nylig på en pressekonferanse. «Å ha et forhold til Gud har gitt mye mer glede og tilfredsstillelse enn det snowboarding noen gang har gjort.»

Har du noen gang lurt på hva som skjer med en OL-utøver etter at lekene er over, og medias interesse forsvinner? Kan et OL-gull skaffe deg glede, tilfredsstillelse og mening?

Kelly Clark opplevde  det mange OL-vinnere visstnok har oppdaget før henne. Du har drømt om et OL-gull hele livet, og når du får det, hadde du egentlig forventet at det skulle gi deg mye mer.

Etter OL-seieren oppdaget Clark at berømmelse og suksess er midlertidig, og ikke kan tilfredsstille de dypeste behovene inni deg som bare Gud kan fylle.

Jeg brukte morgenen på å skrive om at jeg ikke ville leve mer

Da hun så  tilbake på opplevelsene sine, fortalte Clark i et intervju på CBN:»Jeg oppnådde det høyeste innen min sport. Jeg var berømt. Jeg hadde penger. Jeg hadde OL-gull. Alt det noen som helst kunne ha ønsket seg, men jeg fant ut at det ikke var dette jeg lette etter.»

For å møte denne tomheten hun opplevde inni seg begynte hun med noen «ganske dårlige ting«.

«Jeg drev mye  med drikking, og jeg prøvde å være den tøffeste… alt dette idiotiske greiene. Dette virker jo ikke som en veldig god idé, men på det tidspunktet var det dette jeg trodde skulle gjøre meg kul. Jeg ville at folk skulle like meg. Jeg hadde rotet meg inn i en depresjon, og til et sted der det bare var mørkt. Jeg var på en konkurranse, og holdt meg for meg selv. Jeg brukte morgenen på å skrive om at jeg ikke ville leve mer og at det ikke betydde noe. Snowboarding var flott fra et utenfraperspektiv. Livet mitt var topp. Jeg hadde klart det. Jeg levde ut drømmen. Men på innsida døde jeg.»

Hun bodde på hotellet mitt, og jeg fant ut hvilket rom hun bodde på

Clark fortsetter å  beskrive det som forvandlet livet hennes den dagen. «Ei jente på hotellet kom ned, og gråt fordi hun hadde falt i begge løpene sine, og ikke kvalifisert seg. En annen jente kommer bort til henne, og jeg var også der. De visste ikke at noen hørte dem. Og hun sa: ’Hei, det går bra, Gud elsker deg fortsatt.’ Jeg ble helt satt ut. Hvis det var en Gud som elsket meg på denne måten, måtte jeg bli kjent med ham.»

«Hun bodde på  hotellet mitt, og jeg fant ut hvilket rom hun bodde på. Så den kvelden gikk jeg til rommet hennes og banket på døra. Hun fortalte meg om det å ha et forhold til Jesus, og begynte å vise meg hva dette handlet om. Min Skaper ønsket å ha et forhold til meg, og han elsket meg så høyt.»

«Jeg ga livet mitt til Gud denne dagen. Det var ganske kult. Herren grep meg virkelig på det tidspunktet.»

Video:  Kelly Clarks seier fra VM i Oslo.

 

©Dare 2 Share Ministries. Brukt med tillatelse.
Oversatt av Nils Kåre Bøe
Foto: bobaliciouslonon på flickr