BREAKING NEWS! LIKET SOM GÅR!

BREAKING NEWS! LIKET SOM GÅR!

Oppstandelsesrykter avvises - Jesu kropp stjålet!

Tema

Tema på iTro i november er «kropp».

«Mens kvinnene var underveis, kom noen av vaktmannskapet inn til byen og fortalte overprestene alt som hadde hendt. Overprestene og de eldste kom da sammen og ble enige om hva de skulle gjøre. De ga soldatene en stor sum penger og sa: «Si at disiplene hans kom om natten og stjal ham mens dere sov. Skulle landshøvdingen få høre det, skal vi snakke med ham, så dere kan være trygge.» De tok imot pengene og gjorde som de fikk beskjed om. Og dette ryktet spredte seg blant jødene og har holdt seg til denne dag.»
(Matteus 28:11-15)

Denne saken er hentet fra The Jerusalem Daily Scroll Online, en nettavis i oldtidens Jerusalem.

Det ryktes at Jesus fra Nasaret, profesjonell nær- og fjernhealer, speedbaker og generell bråkebøtte, som for noen uker siden ble henrettet ved korsfestelse, har stått opp fra de døde og er den såkalte ”Messias”, eller Guds Sønn og jødenes konge og frelser. Ryktene er satt ut av enkeltindivider blant de nærmeste medarbeiderne til den tidvis populære, reaksjonære og polariserende såkalte ”profeten”, og har den siste tiden spredd seg som sild i tørt vann.

Det jødiske lederskapet  ønsker ikke å uttale seg om saken siden de på prinsipielt grunnlag aldri kommenterer løse rykter. En talsmann for Øverstepresten sa torsdag morgen i en knapp kommentar til jungeltelegrafen Sion Today:

”Øversteprestens kontor har ingen kommentar til disse tåpelige ryktene om Jesu oppstandelse, som for øvrig er totalt og fullstendig falske og latterlige! Disse folkene er jo bare noen skitne og upålitelige kjeltringer fra Galilea! For saken er tvert imot den at liket har blitt stjålet for å kunne hevde nettopp disse løgnene!! Så, altså, ingen kommentar.”

Man antar at tyveriet er foretatt av Jesu venner, og etterforskningen begrenses til undersøkelser i dette miljøet

Det antas at  liket ble stjålet fra den bevoktede graven morgenen etter at den ble forseglet, men liket er ikke funnet og de skyldige ikke pågrepet. Kilder hos den romerske landshøvdingens Kontor For Offentlig Disiplin rapporterer at man antar at tyveriet er foretatt av Jesu venner, og etterforskningen begrenses til undersøkelser i dette miljøet.

Anonyme tips vi  har mottatt hevder derimot at flere sentralt plasserte kritiske røster anser dette som usannsynlig. Flere retter mistanken mot gravrøvere eller jødiske ledere, men i all hovedsak er tendensen i tipsene vi har fått at mistanken mot Jesu omgangskrets er grunnløse og basert på ubegrunnede anklager uten bevisførsel fra Øversteprestens innerste krets, spredd ved hjelp av representanter fra Fariseerpartiet med stort og strategisk kontaktnett.

The Jerusalem Daily Scroll Online følger saken videre.

Foto: Vibe Images – Fotolia.com

KOMMENTARER:

(Kommentarfeltet modereres, og støtende kommentarer vil bli fjernet.)

41 kommentarer

# Maiqen_of_the_silk_road 6 hours ago

FIRST!!

# adrian axers 6 hours ago

fiirst lol,,,

# Thomas2 6 hours ago

DETTE ER EN KONSPIRASJON. Også: FIRST!

# Polonius Ansjosus 5 hours ago

Er de ikke ferdig med den saken enda. Ille nok med justismordet…

# Leia_con_carne 5 hours ago

Seriøst, hva er greia? Hvor kommer disse ryktene fra? Her jeg bor i Jerusalem har jeg hørt så mye sladder om dette de siste dagene, jeg er så lei! Hvem gidder?! Og hvem er denne gjengen med svette fiskere som driver og døper folk på torget her borti gata? Kunne de ikke i det minste drevet med den slags i nærmeste elv eller innsjø som andre profeter med respekt for seg selv (selv de småskrullete vi har hatt så mange av i det siste gjør jo det)?

Og hva er egentlig så imponerende med disse historiene om ildtunger på hodet folk snakker om? Det er jo bare å slå av en prat med en tilreisende fra Østen på nærmeste kafé, det, så får man høre spektakulære historier om folk som ikke bare har ild på hodet, men som attpåtil spyr det ut av munnen!

# R00ts_33 5 hours ago

Ildtunger på hodet? La oss nå ikke blande seriøse rykter om kriminalitet med sensasjonalistisk vaskekonesladder, @Leia_con_carne… Men langt viktigere: Hvorfor i alle dager skulle de der disiplene stjele liket?

# HerodesTheGreat_not 5 hours ago

@R00ts_33 for å kunne hevde at han er oppstått, seff. Idiot…

# R00ts_33 4 hours ago

@HerodesTheGreat_not ok? Greit, ser den. La meg omformulere: HVORDAN. Bevoktet grav og alt det? (Idiot selv.)

# HerodesTheGreat_not 4 hours ago

@R00ts_33 …De rulla vel steinen til side, da, tenker jeg. Eller kanskje de teleporterte…

# Thomas2 4 hours ago

DE KUNNE IKKE HA KOMMET SEG FORBI VAKTENE. DET VAR MINST TO TOPPTRENTE ROMERSKE SOLDATER PÅ VAKT TIL ENHVER TID, OG MULIGENS FLERE. MYNDIGHETENE MÅ STÅ BAK!

# R00ts_33 4 hours ago

@HerodesTheGreat_not useriøst, HeroDOTT. Og hva er greia med caps lock, @Thomas2? Men du har et poeng. De bygdetullingene kunne aldri ha fått tak i det liket.

# Mariaissocoollike 4 hours ago

@R00ts_33 kanskje de bestakk dem? Man kan jo ikke stole på de romersvina.

# R00ts_33 4 hours ago

@Mariaissocoollike Tror egentlig våre egne fisefine ledere er minst like shady til tider. Og dessuten er de fleste av de mest ivrige Jesus-supporterne fattige arbeidsfolk, så vidt jeg har skjønt. Det sies jo at en av dem anga ham for bare noen titalls sølvstykker da fyren ble tatt! Hallo! Du kunne ikke ha bestukket en oppegående romersk soldat med det dobbelte, og langt mindre flere av dem! De risikerer jo både liv og yrke!

# HerodesTheGreat_not 3 hours ago

…Whatever. Kanskje det var gartneren? Jeg kjenner en som kjenner en som er søskenbarnet til onkelen til gartneren der i hagen. Han sa at det var gartneren som flyttet liket fordi han var redd for at en stor folkemengde skulle stimle sammen der og tråkke ned salatåkeren hans.

# R00ts_33 3 hours ago

@HerodesTheGreat_not @_____@ Er du seriøs nå??

# HerodesTheGreat_not 3 hours ago

@R00ts_33 Dønn seriøs.

# FutureDude_2013 3 hours ago

LOL erre mulig folk er sære ass. *dåååån*

# R00ts_33 3 hours ago

…Øh, wow. Det er ganske far out there, @HerodesTheGreat_not… Da holder jeg heller en knapp på ryktet om gravrøvere, men så igjen, hvorfor skulle de gidde å gå for den eneste tungt bevoktede graven til en kriminell asket når det er så mange andre graver i området? Nei, vet du hva. Pinlig å si dette, men jeg tror @Thomas2 har et poeng. Det må være myndighetene, eller i alle fall noen med høytstående kontakter.

# PeteTheFizher 2 hours ago

Lolwut snakker meg om høytstående kontakter, ja! HELT OPP, am I right!?!!

# R00ts_33 2 hours ago

?? @PeteTheFizher Høh?

# HerodesTheGreat_not 2 hours ago

…Weirdo. =S

# R00ts_33 2 hours ago

@HerodesTheGreat_not hvem?

# HerodesTheGreat_not 2 hours ago

@R00ts_33 hele gjengen. Alt og alle. Rubbel og bit. Hele hoppeslottet.

# Leia_con_carne2 hours ago

HVA ER GALT MED Å VÆRE VASKEKONE, @R00ts_33 For øvrig, som kvinne og dermed tydeligvis det mer varmhjertede kjønn, vil jeg bare skyte inn at hadde det vært min sønn så hadde jeg bedt om å få kroppen utlevert så snart som mulig og begrave den selv. Det er nok bare det som har skjedd.

# R00ts_33 2 hours ago

@Leia_con_carne Ser jo den, men hva er sannsynligheten for at noen i den familien ville bryte Sabbaten for det? De skal jo være veldig religiøse… Og er ikke både mora og flere av brødrene hans en sentral del av disippel-gjengen? Litt sært om de ikke ville sagt fra til sønnens/brorens beste venner om at de hadde hentet ham, spesielt hvis de fikk høre om ryktene? Nei, det er nok myndighetene. Eller noen i prestepartiet – jeg har aldri helt stolt på dem. (Jada, kall meg gjerne ateist. Jeg er i alle fall ikke godtroende…)

# Leia_con_carne 1 hour ago

Du store, sabbaten ja! Den hadde jeg ikke tenkt på, @R00ts_33. Nei, gusjameg, den ville jeg aldri ha funnet på å bryte. Og når jeg diskuterte det med nabokona her nå nettopp sa hun at hun hadde hørt fra søstra til en kusine som er fra Nasaret at den familien aldri ville hatt råd til noen særlig begravelse, i alle fall ikke en som kan måle seg med den lekre rikmannsgrava han fikk. Dessuten mente hu søstra til kusina til venninna mi at hele familien hadde flytta nå etter alt oppstyret. Det er vel ikke så lett å ha en oppvigler og dømt kriminell som sønn… Gid, det hadde jeg aldri orket, nei! Ja, det er nok de der prestene, de ser alltid så stygt på meg når jeg nærmer meg tempelet.

# R00ts_33 1 hour ago

…Takk for støtten, @Leia_con_carne…

# BELIEVERfan98 1 hour ago

@R00ts_33 men hvorfor har de ikke vist frem liket da, hvis de har det? Måtte vel ha vært den enkleste måten å få slutt på disse oppstandelsesryktene…?

# HerodesTheGreat_not1 hour ago

@BELIEVERfan98 @R00ts_33 jeg sier det igjen, det er de derre disiplene. Seriøst, de er fra Galilea. Hva annet forventer du enn svindel og vas?

# Leia_con_carne 54 minutes ago

@HerodesTheGreat_not HEI! Tanta mi er fra Galilea, og hu er den ærligste dama jeg kjenner.

# Mariaissocoollike49 minutes ago

Enig med dæi, @HerodesTheGreat_not

# PeteTheFizher 43 minutes ago

Støtter deg, @Leia_con_carne, jeg har flere kompiser fra Galilea. Kanskje ikke de skarpeste knivene i sokkeskuffa, men jammen er de til å stole på.

# R00ts_33 29 minutes ago

@BELIEVERfan98 jammen et godt poeng, det skal du ha. Og @HerodesTheGreat_not, nå synes jeg du skal roe deg med det der. Ikke kunne de ha kjempa seg forbi flere bevæpnede vakter, ikke hadde de hatt råd til å bestikke dem, og ikke er de kjent som uærlige folk. Nei nå vet jeg ikke hva jeg skal tro…

# BELIEVERfan98 21 minutes ago

@R00ts_33 Amen, broder! Hele greia er merkelig. Nesten så man blir nysgjerrig på hva mer det er de driver og forteller om, disse disiplene.

# Mariaissocoollike 20 minutes ago

*Denne kommentaren er slettet av administrator*

# PeteTheFizher 18 minutes ago

Det er vel bare å oppsøke dem og spørre, @BELIEVERfan98! Jeg for min del er i alle fall helt sikker på at det er noe i den oppstandelseshistorien deres. Samma hvor sykt det høres ut.

# HerodesTheGreat_not 18 minutes ago

*Denne kommentaren er slettet av administrator*

# Mariaissocoollike 17 minutes ago

*Denne kommentaren er slettet av administrator*

# R00ts_33 14 minutes ago

@PeteTheFizher jeg må innrømme jeg er fascinert. Sender deg en privat melding, vi må diskutere dette videre.

# HerodesTheGreat_not 12 minutes ago

*Denne kommentaren er slettet av administrator*

# HerodesTheGreat_not 9 minutes ago

*Denne kommentaren er slettet av administrator*

KOMMENTARFELTET ER NÅ STENGT