– Her er mye klokt å lære, både om jenter, gutter og forholdet oss imellom

– Her er mye klokt å lære, både om jenter, gutter og forholdet oss imellom

Janne Kathrine anbefaler den kristne YouTube-kanalen "Girl defined" som tar opp alle slags sider av livet som kristen kvinne.

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk på iTro. Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av.  Fra jente til jente, men også aktuelt for gutter til tider.

Aktuelle lenker:
www.youtube.com/girldefined
www.girldefined.com

Girl Defined er (blant annet) en YouTube-kanal, der de to søstrene, Kristen Clark og Bethany Beal, snakker åpent og ærlig om livet som kristne kvinner. Denne vil jeg anbefale i dagens jentesnakk.

Disse to tar opp mange spennende tema,
deriblant om hva det vil si å være kvinne etter Guds design, om å ha et forhold til Gud, om singellivet, om sammenlikning med andre, og om vennskap og forhold til det motsatte kjønn.

De vil formidle hva Gud sier om oss kvinner

Målet med kanalen er, som navnet tilsier: å definere jenter og kvinner etter Guds gode design! Slik Gud har tenkt oss. De ønsker å understreke hva Gud sier om oss kvinner og hvordan Han ønsker at
vi skal være.

De forteller åpent fra eget liv, og ønsker å gi oss visdom slik at vi lar oss påvirke av Gud og Hans Ord.

  • Hvem sier Gud at du er?
  • Hvem lar du definere deg?
  • Hvem gir deg verdi?

Snakker om hvordan vinne en ektefelle

Et tema som ofte skrives om, er forholdet til det motsatte kjønn. Her tas alt fra vennskap til ekteskap opp, både de positive og negative tingene.

Hva sier Gud om forhold mellom jenter og gutter? Ting man må være obs på når man ønsker å bli bedre kjent med gutter.

Hva sier Gud om måten å gå frem på for å vinne seg en ektefelle? Hva kan man gjøre før ekteskapet for å forberede seg til det? Har Gud ekteskap for deg i tankene?

Om hvordan være bevisst i et forhold, og ikke la deg overstyre av tanker og følelser, men la deg styre av Gud?

Bibelen brukes aktivt

Som nevnt, bruker de Guds Ord aktivt, og de har et brennende ønske om å gi Han æren og vise oss at den eneste som kan tilfredsstille oss fullt og helt er Gud.

Jeg anbefaler denne YouTube-kanalen på det sterkeste. Tenk å la Gud igjen få vise deg sine ønsker for ditt liv, la Gud få definere deg og la Han gi deg den verdien du er tiltenkt.

Og forholdet til det motsatte kjønn? La det bli på den måten Gud ønsker og har planlagt. La Han lede deg, ikke verden. Jeg har fått en ny lyst til å følge Herren og Hans plan og vilje for mitt liv ved å se på denne kanalen, om jeg så er singel eller gift.

Jeg anbefaler også denne kanalen for gutter, her er mye klokt å lære – både om jenter og om gutter, og forholdet oss imellom.

Kristen og Bethany har også gitt ut to bøker med navn «Girl Defined» og «Love Defined», som tar opp temaene de snakker om på et enda dypere plan.

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk på iTro. Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av.  Fra jente til jente, men også aktuelt for gutter til tider.

Aktuelle lenker:
www.youtube.com/girldefined
www.girldefined.com