Den perfekte, fulle kalenderen

Den perfekte, fulle kalenderen

Gud er ikke avhengig av alt du gjør. Alt du får til. Gud er Gud. Men du er avhengig av hvile for at du skal fungere best mulig. Kanskje du ikke burde fylle kalenderen helt opp? Kanskje det er på tide at du tar hviledagen tilbake?

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk med Kristin Aamodt Hardang og Regine Høie Undheim her på iTro.

Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente.

Hver høst gledet jeg meg alltid til å kunne kjøpe ny kalender. Det beste var å kunne fylle inn timeplanen fra skolen, treningene med fotballen, korøvelsene, ungdomsmøte, styremøte, og alle planene jeg ellers hadde.

Det var tilfredsstillende å kikke i kalenderen søndag kveld og vite at jeg var opptatt i uka som kom. Det var ikke det at jeg var redd for å være alene eller noe, men det var viktig for meg å ikke gå glipp av noe.

Dessuten var det gøy på koret, fotballen gav mestring og ungdomsmøtene var bra. Hver høst var slik, og når desember nærmet seg må jeg innrømme at jeg var ganske sliten. Eksamener, karakterer, alt som skulle gjøres før jul gjorde meg stressa.

Alltid noe

Jeg vet ikke om du kjenner deg igjen, om du ofte føler deg stressa eller sliten?

Kalenderen er full, men du både liker det og samtidig syns det er ganske slitsomt. Det er ikke alltid like lett å gjøre noe med. Ikke når du allerede har bestemt deg for å gå på fotball, sagt ja til å sitte i et styre, er med å synger i lovsangen hver fredag og leksene de må du jo bare gjøre.

Stress er faktisk en normal ting. Det er noe alle mennesker opplever i perioder. Det er ikke nødvendigvis det at det er farlig å jobbe hardt, bli trett eller føle stress. Så lenge en får slappet av innimellom. Men dersom en hele tiden har planer, aktiviteter og en full kalender og ikke får mulighet til å slappe av. Da kan stress bli noe usunt.

For er du stressa og sliten over lengre tid gjør det noe med deg.

Hadde jo sagt ja..

Jeg husker jeg kunne komme hjem sent på kvelden etter trening, jeg var så sliten, og ofte sa jeg til meg selv at jeg måtte skjerpe meg. Alle de andre fiksa det jo.  Jeg leita etter noen jeg kunne skylde på. Men problemet var at det var jeg selv som hadde sagt ja til alle tingene jeg var med på.

Hviledagen

I dag vet jeg noe annet. I dag vet jeg at Gud han gav oss mennesker en hviledag med god grunn. Han visste at det var en livsnødvendighet for menneskene. Til og med Gud hvilte da han skapte verden. Gud stoppet opp for å se på alt det han hadde skapt og gjort. Han beundret verden, tok seg tid til å la det synke inn, Gud hvilte.

Vi trenger en hviledag hvor vi samler krefter, men også en hviledag hvor vi tar oss tid til å stoppe opp i alt vi ellers gjør. La kroppen og hodet hvile.

Gud driver ikke med rovdrift på mennesker, han er ikke avhengig av alt du gjør, selv ikke møtene du leder, eller styremøtene du har ansvar for. Gud er Gud. Men Gud han vil bruke deg der du er, og han er opptatt av at du skal ha det bra. Av at du skal ha krefter til de oppgavene du står ovenfor.

Kanskje du trenger å ta hviledagen tilbake?

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk med Kristin Aamodt Hardang og Regine Høie Undheim her på iTro.

Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente.