– Det er så fint at du har kristendommen som hobby, fikk venninna mi høre.

– Det er så fint at du har kristendommen som hobby, fikk venninna mi høre.

Men kristendommen er noe helt annet enn en hobby.

iLivet

Denne saken har også tidligere blitt publisert på iTro, i 2015.

Jeg er det du kan kalle en nerd. Mine interesser er mange og det preger meg.

Fra jeg var liten har jeg likt Donald, Ringenes Herre, Harry Potter, The Legend of Zelda-spillene og mye mer. Hjemme har jeg mange hyller fulle av filmer og spill.

Jeg bruker en god del av fritiden min på disse interessene, og de er viktige for meg. Men det finnes andre ting som er viktigere. Jesus sier:

«Om noen vil følge etter meg, må han fornekte seg selv og ta sitt kors opp og følge meg. For den som vil berge sitt liv, skal miste det. Men den som mister sitt liv for min skyld og for evangeliets skyld, skal berge det. Hva gagner det et menneske om det vinner hele verden, men taper sin sjel?» (Markus 8,34b-36)

Mer enn en hobby

Ei venninne av meg hadde en gang en samtale med ei som ikke var kristen på skolen. Uti en samtale sa den andre til venninna mi: «Det er så fint at du har kristendommen som hobby, slik som jeg har musikk». Venninna mi ble litt satt ut av dette og tenkte: «Ok, her har du misforstått litt.»

For oss kristne skal kristendommen være mer enn en hobby. Gud har skapt oss. Og i sin store kjærlighet til oss har Han sendt sin Sønn som døde uskyldig for oss slik at vi skal få tilbringe evigheten med vår Gud.

Når det begynner å gå opp for en hva det betyr for oss som mennesker, er det vanskelig å ikke bli påvirket. Det begynner å prege hele deg og livet ditt. Du har fått de beste nyhetene i ditt liv! Da blir ikke kristendommen en hobby, det blir hele livet.

Viktig å fortelle videre

Dessverre er det ikke alle som har fått med seg hva Jesus har gjort for oss. Da er det viktig å fortelle videre. Som kristne kan vi være vitner i både ord og handling hvor enn vi er. Det er tøft til tider, og det kan være man ikke ser mye resultat fra arbeidet med en gang.

I slike tilfeller er det godt å vite at vi først og fremst er Guds barn og ikke hans tjenere. Men Gud jobber i dem som får høre og det er bare Han som kan få det du planter til å vokse. Paulus sier det slik:

«Hva er vel Apollos? Og hva er Paulus? Tjenere som hjalp dere til tro! Begge gjorde vi det Herren hadde satt oss til. Jeg plantet, Apollos vannet, men Gud ga vekst.» (1 Kor 3,6)

Dermed kan det bli slik at det du planter i dag slår ut i morgen eller om mange år. Det vet ikke vi, men Gud har kontroll. La oss derfor jobbe sammen og plante mest mulig slik at ingen går fortapt. Og trenger vi støtte, er Gud alltid bare en bønn unna.

Grant Whitty / Unsplash

iLivet

Denne saken har også tidligere blitt publisert på iTro, i 2015.