Det er sluttsummen som teller

Det er sluttsummen som teller

De fleste kristne tenker iblant at det kan virke litt greit å ikke være kristen.

I spalten iLivet tar vi opp forskjellige spørsmål og tema som er aktuelle for vårt hverdagsliv som kristne.

Vil du lese mer om dette kan du lese hele Salme 73 og Lukas 16:19-31.

Jeg tenker i alle fall det noen ganger, når jeg ser hvor lette og bekymringsfrie liv noen ikke-kristne ser ut til å ha. De lever livene som de vil, gjør det de vil, og så langt jeg kan se har de det veldig bra med en slik hverdag. I motsetning til dette ser jeg mitt liv der jeg strever for å leve rett, bruker tid på kristne aktiviteter og samlinger, tid som jeg kanskje heller kunne tenkt meg å brukt på andre ting. Og selv om jeg går inn for å leve som Gud sier, synes jeg ikke at livet mitt blir bedre enn de ikke-kristne sitt. Dette virker verken rettferdig eller logisk.

Det er summen du faktisk må betale for det du kjøper som betyr noe når det kommer til stykket

Heldigvis for meg  (og deg?) som synes dette er et vanskelig tema, skriver Bibelen mye om folk sine ekte tanker om seg selv og Gud, og dette er et problem som blir tatt opp mange ganger. Vi kan f.eks. lese om Asaf i Salme 73 som ser at de som ikke følger Gud har det veldig bra, og som rett og slett har lyst til å gi opp fordi at alt strevet hans for å gjøre det rette har vært uten mening og virkning
La oss ta en liten digresjon:
I det siste har Rema 1000 hatt en reklamekampanje der slagordet er at det er sluttsummen på kassalappen som teller. Poenget er at selv det kan være fristende supertilbud i mange butikker, hjelper ikke det deg som forbruker så lenge alle de andre varene er dyre. Det er summen du faktisk må betale for det du kjøper som betyr noe når det kommer til stykket (og her mener selvfølgelig Rema 1000 at de kommer best ut!).

Og det som betyr noe da, er om du har valgt Jesus

Poenget med å  dra inn Rema 1000 sin reklamestrategi i denne sammenhengen, er at Gud sier noe av det samme til meg, Asaf og andre som synes han kan virke urettferdig noen ganger. Bibelen sier også at det er sluttsummen som teller. Etter at du er død kommer du til å tilbringe en hel evighet i himmelen eller i helvete. Det hjelper ikke å være rik, frisk, suksessfull eller populær dersom du ikke har valgt å følge Jesus. Så selv om det kan være noen ting i hverdagen som virker flotte og fristende, gjelder det å huske at det er sluttsummen som teller. Og det som betyr noe da, er om du har valgt Jesus. Ingenting annet.
Men jeg blir alltid hos deg, du har grepet min høyre hånd. Du leder meg med ditt råd, og siden tar du imot meg i herlighet.- Salme 73:23-24
P.S. Det kan være en mager trøst at du kommer til å ha det flott i himmelen en gang i fremtiden dersom du har det vanskelig akkurat nå. Husk at selv om Gud ikke har lovet å gi deg et smertefritt liv har han lovet å alltid gå med deg. Så om du har Jesus har du ikke bare det viktigste for livet etter døden, du har det viktigste for livet i dag også!

Ill.Foto: WintrHawk på flickr

______________________________________________________________