Det jeg ikke vil

Det jeg ikke vil

Har du noen gang vært redd for å be til Gud fordi du er redd for hva svaret kommer til å bli?

Noen ganger føler  jeg at Gud motarbeider meg. Jeg legger fantastiske planer, både om fremtid og nåtid, og ber Gud om at han må legge ting til rette for meg. Jeg ber om å treffe mennesker jeg kan få bety noe for – og ser for meg en god og fin samtale som bygger meg opp. Jeg ber Gud om å få slippe unna ting i livet mitt som er problematisk og gjør vondt.

Så står jeg  der. Planene mine går i dass, ingenting legger seg til rette. Jeg treffer mennesker jeg overhodet ikke vil treffe, som jeg blir sliten av bare av å tenke på å ha en samtale med. Jeg kjenner at smertene ikke forsvinner, problemene går ikke bort, tvert imot blir de ofte større.

Kan han ikke la meg få komme inn på den skolen jeg vil?

Hva skjedde med  den Gud som var med Israelsfolket gjennom ørkenen, som reiste opp Lasarus fra de døde, som åpnet fengselsdørene for Paulus? Kan han ikke i det minste la meg få komme inn på den skolen jeg vil? Er det så sykt stress for han å fikse problemene mine?

Det har begynt  å demre for meg at Gud ikke er en automat du putter bønner på, så får du ut det du vil ha. Han er en kjærlig far, som ser mye lenger enn jeg gjør.

«For mine tanker er ikke deres tanker,
og deres veier er ikke mine veier,
sier Herren.
Som himmelen er høyt over jorden,
slik er mine veier høyt over deres veier
og mine tanker høyt over deres tanker»
Jesaja 55: 8-9


Det virker som  om Gud ikke svarer på bønnene mine, men når jeg ser tilbake ser jeg velsignelser i hver eneste «ubesvarte» bønn. Nye og bedre muligheter har dukket opp, kleine samtaler har ført til oppbyggelse og innsikt. Og på den andre siden av problemene og smertene har jeg vokst, blitt modigere og fått en styrke jeg ikke hadde før.

Han bærer oss gjennom dem

Jeg har lært  at Gud ikke alltid tar bort vanskeligheter og utfordringer, men han bærer oss gjennom dem – selv om vi ikke alltid ser det med en gang.

«Jeg har jo sagt deg: Vær modig og sterk! La deg ikke skremme, og mist ikke motet! For Herren din Gud er med deg overalt hvor du går» Josva 1:9

Jeg er fryktelig  lite glad i Country, men denne sangen sier det så sykt bra! Den heter«What I Need» av Collin Raye:

Cause I prayed for strength

And I got pain that made me strong

I prayed for courage

And got fear to overcome

When I prayed for faith

My empty heart brought me to my knees

I don’t always get what I want

I get what I need

Foto:bibel_flickr_heisnofool