Døden var ikke sterk nok

Døden var ikke sterk nok

Jesus er min superhelt som klarer det umulige

Serie:

I dag er det Maria Reigstad (18) fra Bergen som deler sitt favorittvers i denne serien.

Jeg har veldig  mange favorittvers i bibelen, vers som passer i så mange hverdagslige settinger. Det er vanskelig å plukke ut ett favorittvers fra Bibelen, men her om dagen, da jeg bladde i Bibelen min fant jeg igjen et bibelvers jeg ikke har lest på en stund.

Første gang jeg  oppdaget dette verset synes jeg det var utrolig kult, og nå når jeg fant det igjen, slo det meg hvor mektig det er.
«Men Gud reiste ham opp og løste ham fra dødens rier. Døden var ikke sterk nok til å holde ham fast.»

Jesus er min superhelt, som klarer det umulige

Dette verset står  i Apg. Kap 2, 24, og sier noe om hvilken mektig Gud vi har, hvor stor Jesus faktisk er. Han var sterkere enn døden. Jeg vil understreke at DØDEN ikke var STERK NOK til å holde Ham igjen. Det er helt utrolig! Jesus var fullt og helt menneske, men ingen mennesker kan overvinne døden. Alle må før eller siden dø.

Det betyr at  Jesus ikke bare er et vanlig menneske. Han er også Guds sønn, og han og Faderen er ett. Jeg liker å forestille meg Jesus med en supermannkappe. Jesus er min superhelt, som klarer det umulige. Han er der alltid, redder meg, hjelper meg og holder meg oppe når jeg trenger det.

Vi som tror skal gjøre like mektige gjerninger

For ingen ting  er umulig for Gud. Da kommer jeg på et annet vers fra bibelen, som sier at vi som tror, også skal gjøre like mektige gjerninger. Det står til og med at vi skal kunne flytte fjell. I oss selv er vi ikke sterke nok til å overvinne døden, slik som Jesus gjorde, men gjennom Han kan vi likevel få evig liv.

Når jeg tenker  over det, er jo det nettopp dette verset hele Bibelen handler om. At Jesus døde, men overvant døden. Hadde han ikke stått opp igjen, hadde det ikke vært noen grunn til å tro. Hele grunnlaget som var lagt, hadde bare vært løgn. Derfor kan vi være evig takknemlig for at Jesus vant over døden, og fullførte verdenshistoriens største redningsprosjekt, nemlig Guds redningsplan. «Gud reiste ham opp og løste ham fra dødens rier».

Slik skal Gud  gjennom sin sønn reise oss opp og sette oss fri fra den verden vi lever i nå, slik at vi kan bli gjenforent med ham.

Ill.foto:  The Quilted Turtle on flickr