En naglet hånd

En naglet hånd

Langfredag er ikke bare en alvorstynget dag, men en dag for takk og lovprisning.

Påske

Denne uka har vi artikler om påsken på iTro.

Dagens lesetekst er Luk 23:26-49

Påsken er en høytid som mange av oss verdsetter høyt, kanskje høyere enn jula selv. Det er riktignok ikke like mange gaver å gi og få, men vi får et sterkt fokus på Bibelens budskap. Og kanskje vi får tid til å forstå enda mer av hvor fantastisk dette budskapet er!

Eg stend og ser på ei nagla hand

Vi går kanskje litt mer i kirka eller på bedehuset nå i påsken, og vi synger flere av de gode gamle salmene. En av dem som ofte blir sunget på langfredag ble skrevet av Trygve Bjerkrheim på slutten av 50-tallet: “Eg stend og ser på ei nagla hand”. Den viser så mange sannheter i langfredagens budskap, og etter at du har lest dagens lesetekst, ta deg litt tid til å lese nøye gjennom denne salmen:

Eg stend og ser på ei nagla hand, ho spikra til krossen vart, og lell ho løyste mitt træleband i dødsstundi skum og svart.

Eg stend og ser på ei nagla hand, der blodsdråpar tunge fell. Ho opna veg til eit fridomsland, der straumar av vårliv vell.

Eg stend og ser på ei nagla hand, Min Frelsar, det var for meg! Og difor ikkje eg anna kan, enn tilbe og elska deg.

Og når eg eingong i livets land, får skoda deg som du er. Då ser eg, Jesus, di frelsarhand, ho merke av naglar ber.

En dag for takk og lovprisning

Langfredag er en  dag til ettertanke, en dag til å la evangeliets fylde synke inn over en. Ta deg et minutt eller to, bort fra dagliglivets tjas og mas, og vær litt stille med Gud.

Det er ikke  bare en alvorstynget dag, men en dag for takk og lovprisning: “Min Frelsar, det var for meg! Og difor ikkje eg anna kan, enn tilbe og elska deg!”

Foto: freebibleimages.org