En uventet vending

En uventet vending

Andre mennesker som hadde gitt Gud kontroll i sine liv, pekte på Jesus for meg.

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt på iTro@nlm.no.

Livet tar ofte uventede vendinger. Det har det gjort for meg. Mange ganger allerede. Det er ikke alt vi har kontroll over, og det er en ting jeg stadig må lære meg.

En kveld skulle jeg ha vært på jobb, men på veien dit punkterte bilen min. Mens jeg satt og ventet på ekstradekket, fikk jeg god tid til å tenke og be. Og Jesus og jeg fikk en deilig, uventet frikveld sammen. Denne kvelden ble jeg også minnet på alle de gangene Jesus har grepet inn og tatt kontrollen over livet mitt.

Gradvis endring

Før var jeg en bevisst agnostiker og jeg var fast bestemt på at jeg ikke trodde før jeg fikk se noe som beviste det motsatte. Men, en ny skole og et nytt miljø forandret gradvis den tanken.

Jeg begynte på en ungdomsklubb og ble kjent med ungdomspresten. Vi snakket ikke mye om ”kristne ting”, men hun lot meg stadig få bli med henne på klubber, hun brydde seg om meg og jeg fikk se hvem Jesus var og er gjennom henne.

Inspirerer

Livet mitt tok en uventet vending da jeg fikk bli kjent med Jesus. Plutselig var det ikke jeg som skulle ha kontrollen over livet mitt lenger. Det har ikke vært bare enkelt å gi slipp på kontrollen, men hver dag jeg vandrer med Jesus blir det stadig lettere.

I disse syv årene jeg nå har vært kristen, har Gud sendt mange mennesker min vei. Mennesker som har fått støtte, hjelpe og utfordre meg som en kristen.

Jeg er heldig som har fått møte mennesker som gir Gud kontrollen, og fordi de har gjort det, har jeg fått møte Jesus gjennom dem. Det inspirerer meg til å gjøre det samme, og jeg håper det inspirerer deg. Ved å slippe Gud til i livet ditt, kan andre bli kjent med Jesus gjennom deg.

Heldig?

På forsiden av bibelcoveret mitt står det ”For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp” – Jeremia 29,11. Fordi jeg tror dette er sannheten, våger jeg å gi Gud kontrollen. Det kan du og få lov til!

Det var ikke selvsagt at jeg skulle bli en kristen, kanskje var jeg heldig, kanskje var det en Gudfeldighet? Men, jeg hadde nok ikke vært en kristen i dag om jeg ikke hadde møtt disse menneskene som har gitt Gud kontrollen over sine liv.

Kanskje det var det Gud ville si til meg denne kvelden, da jeg sto der med et punktert dekk og ventet på ekstradekket.

Jeg følte og føler meg i alle fall heldig, som har fått bli kjent med en Gud som har kontroll. En Gud som bruker mennesker, fordi Han vil, at vi skal møte Han. Gi Gud kontrollen over ditt liv. Kanskje det er noen rundt deg som kan være så heldige å få oppleve Jesus gjennom deg?

”Stol på Herren din Gud av hele ditt hjerte, støtt deg ikke til din egen innsikt” – Ordspråkene 3,5

Privat

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt på iTro@nlm.no.