Enda flere valg

Enda flere valg

Stortingsvalget er over, men det er ikke slutt på valgene vi må ta.

iLivet

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Erika Vestre skriver spalten fast annenhver måned.

Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente.

Er det ett ord som har spunnet i hodet mitt de siste ukene er det ordet VALG. Kanskje mest på grunn av stortingsvalget som har foregått, men.. selv om vi har hatt stortingsvalg, byr livet også på flere valg.

For å være helt ærlig med deg, så må jeg si at jeg synes at det er vanskelig å ta valg. Tanken på å velge feil eller ikke velge det som er best, følger meg konstant, og jeg er redd for at ”hvis jeg ikke velger riktig nå, så går alt sammen i vasken..”. Kanskje litt dramatisk, men det er faktisk slik det føles i en del valg.

Med i valgene

Livet kan oppleves som en uendelig rekke av valg, noe som kan være slitsomt for oss jenter som er redde for å ”velge feil”. Hvilken videregående skal jeg gå på, hvem skal jeg henge med, hva skal jeg gjøre bruke friåret mitt på – hvis jeg i det hele tatt har tenkt å ha et friår? Hva vil jeg bli, hva skal jeg si ja til og hva skal jeg takke nei til?

Jeg har dessverre ingen fasit på hvordan du skal ta valgene i hverdagen, men det jeg vet er at det finnes en som vil være med i alle valg. En som har lyst til å bli inkludert og veilede deg. En som aldri forlater – selv de gangene du tar dumme valg.

«Feil» valg

Noe livet lærer meg er at jeg tror at det ikke er noe som heter ”feil valg”. Livet er livet, det blir sjelden helt slik du har tenkt, og ja, hvis du føler du har valgt feil – så tenk heller; Dette er en erfaring jeg kan ta med meg videre i livet, og en lærdom som jeg aldri hadde fått hvis jeg hadde valgt ”rett” med en gang.

I tillegg vil jeg si at uansett hva du ender opp med å velge, så kan Gud bruke alle situasjoner. Gud gir deg ikke opp, selv om du tar et dårlig valg for tusende gang. Selv om du opplever at du har rotet det til, er det aldri så rotete at Gud ikke kan rydde opp eller bruke situasjonen du står i.

If you think you´ve blown God´s plan for your life, rest in this: You my beautiful friend, are not that powerful. (Lisa Bevere)

La Gud får bli en del av valgene du står i.

Godt valg.

iLivet

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Erika Vestre skriver spalten fast annenhver måned.

Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente.