… er en god venn

… er en god venn

Og ikke bare når alt er kult.

En disippel har Jesus som forbilde. En disippel ønsker å ligne Jesus. Med det som grunnlag er en disippel en god venn. Hva betyr det å være en god venn?

Det kan føles ganske så greit å være en god venn når venninna di skal på sydenferie med familien sin og du får være med, eller når kameraten din bestemmer seg for å investere i en 50 tommers tv som du får nyte godt av. Men det å være en god venn handler om mer enn det, selvfølgelig.

Man er der på de dagene det ikke er så kult. Det er en grunn til at det finnes sanger somThat’s what friends are forogYou’ve got a friend.

Men vi skal støtte hverandre og hjelpe hverandre,omtrentsom støttehjul til sykkelen

Det handler om å være der når det virkelig trengs. Det handler om å være der når venninna di ikke skjønner greia med Gud, og når kameraten din har blitt dumpa av dama. Det handler om å være en god venn når det er vanskelig, når det faktisk krever noe av deg. Kanskje det handler om å droppe en grillfest for heller å prate med en kompis som har en dårlig dag.

IGalaterbrevet 6står det at vi skal bære hverandres byrder, rett etterpå står det at enhver skal bære sin egen bør. Det høres jo motstridende ut. Men vi skal støtte hverandre og hjelpe hverandre,omtrentsom støttehjul til sykkelen. Syklisten må trå selv, men støttehjulene har alikevel en viktig funksjon.

Han møter de ikke med en liste med krav og betingelser, de får komme til ham som de er

En god venn er en venn for en som trenger en venn. I Bibelen leser vi om Jesus som tar imot de som kommer til ham. Han møter de ikke med en liste med krav og betingelser, de får komme til ham som de er. Der har vi noe å lære. Bibelen snakker om “vår neste”, ikke om “bestevennene våre”. Det er et hint omat vi kan løfte blikket opp fra de nærmeste vennene våre og se rundt oss. Kanskje er det noen som trenger å bli sett? Noen som trenger en prat? Eller hjelp til noe praktisk?

En disippel ønsker å ligne Jesus. Så egentlig er det så enkelt (eller vanskelig) som å spørre seg dette: “Hva ville Jesus gjort?”

1 Joh 4,10-12: Ja, dette er kjærligheten, ikke at vi har elsket Gud, men at han har elsket oss og sendt sin Sønn til soning for våre synder.Mine kjære, har Gud elsket oss slik, da skylder også vi å elske hverandre.Ingen har noen gang sett Gud. Men dersom vi elsker hverandre, blir Gud i oss, og hans kjærlighet er fullendt i oss.

Ill. foto: meckimac på flickr

En disippel

En disippel er en som følger Jesus. I serien «En disippel…» tar vi opp noen sider ved det Bibelen forteller oss skal kjennetegne en disippel.