Er jeg kristen nok?

Er jeg kristen nok?

Vår frelse avhenger ikke av hva vi føler, men av hva Jesus har gjort.

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere. 

Kristenlivet kan være skikkelig vanskelig iblant. Kanskje opplever du det som utfordrende å skulle leve etter Guds vilje, eller å føle deg engasjert og brennende nok. Du kan til og med oppleve det vanskelig å tro; å tro «bra» nok, å tro sterkt nok og å føle seg ordentlig frelst! Der du skulle ønske du virkelig følte Jesu kjærlighet og nåde, kjenner du kanskje i stedet på skam. Da er det lett å tenke at man ikke er verdig til å være kristen.

Følelser

Vi er skapt med følelser, noe som er en velsignelse. Noen mennesker blir lite preget av følelseslivet, mens for andre har følelser mye å si. Vi er forskjellige, og det er helt greit!

Når følelsene våre da svinger kan det få innvirkning på hvordan vi ser på vårt eget kristenliv. Vi kan lett tro at det ligger en forventning om å hele tiden føle seg frelst og tilgitt, som om at selve troen nærmest blir en prestasjon.

Da må vi ta en kikk på hvem Jesus løfter fram som trosforbilder.

Som et lite barn

I Lukas 18,17 sier Jesus ganske klart at vi må ta imot Guds rike som et lite barn for å komme inn i det. Hvorfor er det akkurat et barn han bruker som eksempel?

Jeg tror det har noe med barnets hjelpeløshet å gjøre, at det faktisk ikke kan bidra med noe selv. Et barn vil ydmykt måtte erkjenne at det trenger hjelp, selv om det ganske ofte kan ønske å klare seg selv.

Hva kan et lite barn stille opp med? Absolutt ingenting, det er fullstendig avhengig av sine foreldres omsorg og godhet. På samme måte er vi hjelpeløst avhengige av Guds nåde og kjærlighet.

Uavhengig av våre følelser

Jeg tror vi ofte gjør selve troen mer komplisert og intellektuell enn den faktisk er. Den er en gave gitt av Gud som gir deg en barnlig tillit til at det han har sagt i Bibelen faktisk er sant for ditt liv.

Det at Jesus har gått i døden for ALT du har gjort galt er objektivt sant, fullstendig uavhengig av dine følelser.

Gud kjenner deg, ditt følelsesliv og din skrøpelighet og vil likevel ha deg som sitt barn.

Som vi leser i 1 Johannes 5,13 kan du som tror på Jesus faktisk VITE at du har evig liv, nettopp fordi Gud lover det i Sitt Ord.

Vær ærlig

Vær ærlig med Gud om hvordan du føler og kjenner det i kristenlivet. Si det til Ham når det oppleves vanskelig å stole på Ham eller når du ikke har lyst til å følge Hans vilje.

Gud kjenner deg, ditt følelsesliv og din skrøpelighet og vil likevel ha deg som sitt barn.

Ikke fordi du har fortjent det, men fordi Han, helt objektivt og reelt, har gjort klart et fullkomment frelsesverk.

 

Kevin Carden/Lightstock

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.