Et hjerte for de ufrelste

Et hjerte for de ufrelste

Tilbedelse er det største i livet til Jeremy Camp, noe som ingen kan skille ham fra. Med musikken som verktøy deler han sitt vitnesbyrd for å nå folk med evangeliet. 

Tema

Tema for iTro i juli er «Hellig». Dette er også tema påsommerens UL, som starter 29. juli i Kongeparken.

Jeremy Camp : 36 år gammel kristen musiker, låtskriver og forfatter fra Indiana, USA. Han er gift og har to barn. Han har fjorten år i bransjen og elleve album bak seg. I år står han på scenen på UL.

Lovsang er viktig elementi dagens ungdomsmenigheter. Med medier som YouTube og Spotify trekkes denkristne menighet verden rundttettere sammen, og lovsangsimpulsene kommer ikke lengrekun fra den blå sangboka, menogså fra gigantene i USA.

Enav de som har gjort det virkelig stort i det kristne musikkmarkedet er Jeremy Camp, som i år inntar scenen på UL. Vi har tatt en nærmere prat med ham.

Den grunnleggende motivasjonen for å drive med lovsang var for Jeremy simpelthen at han ønsket å fortelle andre folk om Jesus gjennom musikken.

Han ønsket å være et vitne, og visste at han trengte å få et solid bibelsk grunnlag før han skulle dele evangeliet

Det hele startet på high school da han ble kalt til å flytte til California og søke seg inn på et kristent college. Han ønsket å være et vitne, og visste at han trengte å få et solid bibelsk grunnlag før han skulle dele evangeliet. Her ble han i to år og brukte fritiden på gitarspilling. Det var her han etterhvert ble oppdaget, og etter en oppfordring til å lede lovsangen på campus, begynte den reisen som skulle lede ham til å gi ut 11 album, og få være et vitne gjennom musikken.

Hjerte for de ufrelste

Han har hatt stor suksess, og fått massiv anerkjennelse for sin musikk. Han har vunnet flere priser, blant annet TheDove Awards fem ganger, vært nominert til tre priser i American Music Awards, og én nominasjon til Grammy. Men disse merittene har aldri vært en drivkraft i seg selv, forteller han. All denne anerkjennelsen ser han på som et verktøy for å åpne flere dører og muligheter slik at han kan fortelle flere om Jesus.

– Å selge album og gjøre det godt på radio er et biprodukt av mitt kall. Jeg har et hjerte for de ufrelste, og dette er først og fremst mitt fokus – å fortelle folk om hva Kristus har gjort i mitt liv, dele mitt vitnes- byrd og fortelle at Jesus kan bruke enhver omstendighet og snu det til det gode, fordi Han er god!

Jeremys vitnesbyrd vitner nemlig ikke om et liv som kun har sett glitter og glamour. I 2001 mistet han sin første kone Melissa til kreft. De hadde da vært gift i fire måneder. Tekstene hans reflekterer et hjerte som har blitt knust og en tro som har blitt prøvet og gjenopprettet. Dette ledet ham også til å gi ut boka I Still Believe i 2011. I 2003 giftet han seg med sin nåværende kone Adrienne, som han har to barn sammen med.

Guds verktøy på scenen

– Tilbedelse, forteller han, – er å uttrykke min kjærlighet og takknemlighet til Gud for at han reddet livet mitt fra håpløshet og evig adskillelse fra ham. Det er et intimt sted med min Gud og frelser Jesus Kristus. Ingen kan skille en fra den type tilbedelse. Det er det største i livet mitt.

Tekstene hans reflekterer et hjerte som har blitt knust og en tro som har blitt prøvet og gjenopprettet

Det kan være vanskelig å forstå hvordan man kan stå på scenen uke etter uke og lovsynge med samme ærlighet til teksten. Dette er absolutt noe som kan være utfordrende, innrømmer han, men hele bandet samles alltid som brødre i forkant av konsertene, og bruker tid med Gud i bønn.

– Vi er kun Guds verktøy på scenen. For å virkelig kunne lytte til Den Hellige Ånd under konserter trenger vi å komme frem for Gud før vi i det hele tatt setter en fot på den scenen.

nbsp;

Gud må ha prioritet

Å bruke tid med Gud bidrar til å sette fokus for disse musik- erne, og fri seg selv fra hverdagens støy. Når jeg spør om hva han mener er den største utfordringen for dagens ung- dom, er han ikke i tvil:

–Distraksjoner! Vi lever i en verden med så mange distraksjoner,» sier han og peker på sosiale medier, elektronikk, og den siste nye duppeditten som vi bare må få med oss. Det virker som om det kommer noe nytt der ute hver dag som opptar våre tanker.

Selvdisiplin er en annen ting han trekker frem. Å lære å si nei til ting av og til, stenge ting ute slik at man kan bruke tid med Gud. Ikke bare kvantitativ tid med Gud, understreker han, men kvalitetstid hvor man kan være i stand til å lytte til hva Gud har å si inn i ens liv. Distraksjonene mener han er det som hindrer oss i å gjøre det.

– Jeg kjemper selv masse mot dette i dagens tidsånd, og det er her selvdisiplin kommer inn i bildet. Gud MÅ ha prioritet i livet ditt, og når du først velger å ta den avgjørelsen, så føler jeg at alt det andre faller naturlig på plass.

– Noe annet du ønsker å si til deltakerne på UL?

– Jeg gleder meg så masse til å være der! Det er alltid en velsignelse å få lov å komme til en annen del av verden, oppleve nye steder og treffe fantastiske mennesker. Takk for at jeg får komme!