Evig liv

Evig liv

Vi har fått et løfte om evig liv hos Jesus. Crazyness.

Tema

Tema på iTro i januar er «Evighet».

Det virker som om vi bare lever lengre og lengre. Og det skal vi visst fortsette med. Men samme hvor langt medisinsk forskning kommer, vil ikke legene kunne gi oss evig liv.

Jeg leste om en som mente at innen 10 år vil være mulig å flytte hjernen vår inn i en robot og dermed leve evig. Det er ikke min drøm. Jeg har ikke lyst til å leve gjennom en robot resten av et evig liv. Da synes jeg Bibelen har noe bedre å komme med. Bedre enn noe annet. Vi har fått et løfte om evig liv, vi får lov til å være med Gud for alltid.

Hvordan blir det når vi ikke trenger sola fordi Gud er der?

«Han skal tørke  bort hver tåre fra deres øyne, og døden skal ikke være mer, heller ikke skrik eller smerte. For det som engang var er borte.» Åp 21,4

«For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham ikke skal gå fortapt, men ha evig liv»Joh 3,16

Hva er evig liv? Hvordan blir tilværelsen? Jeg veit ikke helt. Jeg har fått evig liv av Jesus. Men jeg har ikke levd det enda. Jeg veit ikke hvordan det blir. For hvordan blir det når alt det onde ikke er tilstede? Når vi ikke trenger sola fordi Gud er der? Jeg veit ikke. Men jeg tror det blir bedre enn jeg greier å tenke meg.

Før hadde jeg noen bekymringer angående evig liv. Kom det til å bli kjedelig, for eksempel? Eller kom jeg til å kunne spise sjokolade der? Midt i mine tullete bekymringer var det en som spurte meg hva jeg gleda meg til der. Da begynte jeg å se på dette med nye øyne. Uansett om det blir sjokolade eller ikke, så kommer jeg ikke til å ønske meg noe annet enn det som er der. Fordi Gud er der.

Når vi samler skatter i himmelen kan det vi egentlig tenkte var kjedelig og ubetydelig utgjøre en stor forskjell

Her ligger det  i meg at jeg aldri blir helt fornøyd. Selv om jeg har lite å klage på. Men en dag, når vi har fått en ny jord og en ny himmel vil jeg nok ikke klare å komme på noe som kan gjøre det bedre. Samtidig tror jeg Gud stadig vil sette oss i undring. Og gi oss grunn til å lovprise ham.

Tidligere i måneden skreivJorunn Høines om YOLO, og om at vi som kristne må ha to tanker i hodet samtidig. Og så inviterer hun oss til å bli med på å samle skatter i himmelen. Det gjør Jesus også.

Når vi ser ting i et større perspektiv, et evighetspersktiv, istedet for et 24-timers-perspektiv, så kommer vi til å velge annerledes. Da kommer det til å ligge en annen motivasjon bak når vi må gjøre noe vi ikke har synes er superkult, når vi blir bedt om å hjelpe noen, eller når vi får sjansen til å fortelle om hva vi tror på. Når vi samler skatter i himmelen kan det vi egentlig tenkte var kjedelig og ubetydelig utgjøre en stor forskjell.

Vi har ikke all tid i verden,men all tid i himmelen. Det er der vi er hjemme.

Relaterte saker fra arkivet:

Mysterier i Åpenbaringen

Opp-ned-riket

Et hjemland i himmelen

Ill.foto:  Heidi på flickr