Fjernet nazitatoveringer

Fjernet nazitatoveringer

Ansiktet var fullt av hatefulle tatoveringer. Han vet at Gud har tilgitt fortiden hans, men han sliter med å tilgi seg selv.

Mitt vitnesbyrd

Denne teksten har tidligere blitt publisert på iTro, i 2015.

Jeg så en gang en dokumentar om en tidligere nynazist i USA. Han hadde vokst opp i en verden der hat, vold, mord og alkohol var en naturlig del av hverdagen.

Ansiktet hans var fylt av tatoveringer som på ulike måter viste at han var medlem i en bestemt kriminell gjeng og at han i tillegg hadde drept noen.

Ansiktet preget av fortiden

Gjennom forskjellige begivenheter lyktes det for ham og kona å bryte med dette miljøet. De hadde innsett hvor meningsløs volden var, og møtte Gud og kirken.

Mannen kunne ikke få jobb, siden ansiktet hans bar tydelig preg av fortiden.

Denne mannen hadde levd et liv så milevidt fra det jeg kjenner, og fortalte fra en verden jeg ikke kjente til.

Paret hadde fått kontakt med en amerikansk organisasjon som bekjemper nynazister judirisk.

Organisasjonen tilbød å betale for at mannen skulle få fjernet ansiktstatoveringene sine, og dokumentaren følger behandlingene og forvandling hans.

 

YouTube: Bryon Widner fjerner nazisttatoveringene

Guds tilgivelse og vår tilgivelse

På et tidspunkt i dokumentaren forteller han at han vet at Gud har tilgitt ham, men at han fortsatt ikke har tilgitt seg selv.

Det var en så sterk setning, for Guds tilgivelse kan være vanskelig å forstå.

Kanskje er det fordi jeg har levd et nokså stille og rolig liv. Kanskje kan jeg noen ganger tenke at det ikke er så vanskelig for Gud å tilgi meg, for jeg er jo et ganske ordentlig menneske.

Andre kan kanskje identifisere seg mer med mannen i dokumentaren, og tenker kanskje at Gud ikke kan tilgi dem.

Det som er så fantastisk med Guds tilgivelse, er at Guds tilgivelse og vår forståelse av tilgivelse ikke har noen sammenheng.

I Romerbrevet står det:

«Mens vi ennå var svake, døde Kristus for ugudelige da tiden var inne. Selv for et rettskaffent menneske vil vel neppe noen gå i døden. Eller kanskje ville noen gjøre det for en som er god. Men Gud viser sin kjærlighet til oss ved at Kristus døde for oss mens vi ennå var syndere.»(Rom 5,6-8)

Guds tilgivelse er større og mektigere

Samme hvor mye eller lite vi har syndet, så skiller synden oss fra Gud. Men før mannen i dokumentaren drepte og før jeg brukte pengene mine på meg selv og tenkte ondt om andre, så døde Kristus for oss – for å betale for vår synd.

Guds tilgivelse gjelder ikke bare for de syndene jeg synes kan tilgis, men den er større og mektigere enn jeg noensinne kan forstå. Mannen i dokumentaren var tilgitt av Gud, også selv om han ikke kunne tilgi seg selv.

Mitt vitnesbyrd

Denne teksten har tidligere blitt publisert på iTro, i 2015.