Forandret

Forandret

– Av levende vann

Jentesnakk

En torsdag i måneden er det jentesnakk her på iTro.

Like ofte blir detguttesnakk, med Hans Arne Sanna.

Her tar vi opp alt det som jenter og gutter er opptatt av. Fra jente til jente, og gutt til gutt. Har du noe du ønsker å spørre jentesnakk eller Hans Arne om kan du sende en epost tiliTro@nlm.nosetter vi dere i kontakt med hverandre. Har du et tema du vil de skal skrive om – tips i vei!

I Bibelen står det om en kvinne som gikk til brønnen for å hente vann (Johannes 4). Dette var ikke en hvilken som helst kvinne. Det var ei som valgte å gå til brønnen når ingen andre kvinner gikk til brønnen.

Hun gikk midt på dagen mens alle andre gikk på morgenen eller på kvelden. Dette var mest sannsynlig fordi hun hadde et dårlig rykte på seg. Et rykte om at hun lå med flere menn.

Et vann som aldri går tomt og som vil gi evig liv

En dag møtte  Jesus henne ved brønnen. Han spurte henne om hun kunne gi ham noe å drikke. Dette kom overraskende på kvinnen. Hvorfor snakket han med henne som alle andre vendte ryggen til? En annen ting var at kvinnen var samaritaner og Jesus var jøde. Samaritanere og jøder var erkefiender på den tiden.

Likevel snakket Jesus til henne. Han tilbydde henne til og med av sitt «levende vann» – et vann som aldri går tomt og som vil gi evig liv. Kvinnen svarte at hun gjerne ville ha av dette vannet slik at hun aldri ble tørst igjen. Dette er egentlig ikke en veldig rar respons. Tenk at nå kunne hun kanskje slippe å bære en tung krukke med vann frem og tilbake til brønnen samtidig som hun kunne slippe å risikere å møte andre kvinner ved brønnen – møte blikk og høre negative kommentarer.

Likevel var det ikke dette Jesus mente. Han ville gi henne sin tilgivelse. Han ville gi henne et håp og et nytt liv.
Det jeg vil at vi jenter skal lære av dette er at uansett hva vi har gjort eller bærer på så kan vi komme til Jesus med det.

Det kan hende du gjør ting i livet ditt som du som kristen vet du ikke burde. Kanskje du ligger fast med kjæresten din. Kanskje du ligger med flere gutter i løpet av en helg. Kanskje du baktaler vennene dine eller klassekameratene dine. Kanskje du lyver for foreldrene eller lærerne dine. Kanskje du misbruker Guds navn.

Dette kan høres skummelt ut, men det trenger det ikke være

Jeg tror vi  alle har et eller annet vi gjør som vi ikke bør gjøre. Dette kan det hende andre vet om eller så gjør vi ting i skjult. Uansett hva det er, så vet Jesus om det. Dette kan høres skummelt ut, men det trenger det ikke være.

Hvis vi ønsker å leve som sanne kristne som lever slik Gud ønsker vi skal, kan vi nemlig få komme til Jesus med det vi tenker på å be han hjelpe oss. Han vil ikke møte oss fysisk slik han gjorde med kvinnen ved brønnen, men gjennom å be til han, lese i Bibelen, gå på møter eller snakke med andre kristne, kan han gi oss av sitt vann. Et vann som vil gi deg evig liv.

Etter samtalen med Jesus var kvinnen totalt forandret. Nå gikk hun ikke i skjul bort fra brønnen, men hun lot krukka stå og sprang inn i byen for å fortelle andre om denne Jesus som hun hadde møtt. Kanskje hun også tok et oppgjør med ryktene som gikk om henne og valgte seg en mann hun ville dele livet med? Uansett forandret Jesus henne denne dagen ved brønnen. Slik ønsker han å også forandre deg. Er du klar til å bli forandret?

Ill.foto:  igor_kell / Fotolia