Fordi det er Guds ord

Fordi det er Guds ord

Når en mann kom ridende inn i byen med et budskap fra kongen - da lyttet man! Men hva hvis budskapet kommer fra kongenes konge?

Tema

Tema for iTro i april er "Boka med stor B". I april handler alle sakene på iTro om Bibelen.

Den 22. april starter bibelkampanjen "100 dager med Bibelen", der vi sammen leser oss gjennom 100 sentrale bibeltekster i løpet av de 100 dagene fram mot sommerens UL.

En mann kommer ridende inn i byen. Han har flotte klær på seg. Ja, til og med hesten hans er pynta med klær som matcher rytterens.

Mannen rir bestemt  mot torget i byen, og de som ser ham ri forbi skynder seg mot torget selv, og får med seg alle dem de treffer på veien.

Selv om verken internett eller mobiltelefoner er oppfunnet står snart alle menneskene i landsbyen på torget, nesten før rytteren selv har rukket å komme fram. Alle virker spent når han endelig stanser hesten midt på torget, og det er så stille at man kan høre vinden suse i trærne noen steinkast unna.

Brev fra selveste kongen fikk man ikke hver dag

Mannen på hesten  tar fram et fint papir, med et stort rødt stempel på. Mannen på hesten begynner å lese med en tydelig og klar stemme: Jeg har et budskap fra kongen!"

Folket i byen står og venter, vel vitende om at det somblir sagt det neste minuttetkan forandre livene deres i den ene eller den andre retningen, alt avhengig av hva kongen har bestemt.

Situasjoner som dette har jeg sett på film eller lest om i bøker mange ganger. Og jeg skjønner at det er én type budskap som overgår alle andre budskap. Brev fra selveste kongen fikk man ikke hver dag, og når det først kom, da lyttet man.

Gudhar noe å si oss, og det forandrer livene våre!

En av de  beste grunnene til å lese i Bibelen er at dette er et budskap fra Gud. Bibelen er Guds ord, det er noe han har på hjertet. Det er ikke bare et ord fra kongen, det er et ord fra kongenes konge.Han har noe å si oss, og det forandrer livene våre! Det handler om hvem Gud er, hvem vi er og om livene våre.

Og når Gud, han som har skapt universet og som fortsetter å holde det oppe, ønsker å si noe til meg, da ønsker jeg å høre hva han har å si!

Les også:  Har du hørt at iTros bibelkampanje begynner 22. april? :)

Foto: Comrade Foot / flickr.com