Forklar!

Forklar!

Jeg tror på Jesus fordi...

Tema

Tema på iTro i mai er «For…»
Hvis du har spørsmål i forhold til tro og trosforsvar kan du sende de inn til Spørsmål og svar-spalten vår, til iTro@nlm.no

Hva svarer vi  egentlig? Det finnes forskjellige måter å fortelle på. Noen ganger får du et spørsmål som du kan svare på. Noen ganger får du et spørsmål du skulle ønske du kunne svare på. Noen ganger får du ikke spørsmål, men har lyst til å fortelle. Og noen ganger får du et spørsmål du godt veit svaret på, uten å like det, og enda mindre ville fortelle det.

Jeg tror det  jeg tror på er sant. Og når jeg tror det er sant, da kan jeg fortelle det videre med selvsikkerhet. Det er ikke noe jeg trenger å unnskylde.

På mer enn jeg veit finnes det svar. Derfor er det dumt av meg å ikke prøve å finne svar. Lete selv. Spørre andre. Lese bøker. Høre på taler.

Hadde jeg visst alt om en som er størst hadde han plutselig ikke vært størst lenger

Det finnes noen  som har brukt masse tid på dette. Og de har faktisk mange svar. På vanskelige spørsmål. De har ikke svar på alt de heller, men på noe. Hadde de kunne svare meg på alt hadde jeg blitt skeptisk. For meg er det faktisk trosstyrkende at jeg ikke forstår alt. Det viser meg at Gud er så stor som han sier at han er. At han er størst. Hadde jeg visst alt om en som er størst hadde han plutselig ikke vært størst lenger.

Vi kan ikke  late som at vi har alle svar. Det blir gjennomskuet, og er lite populært hos de fleste. Hvis det er noen du treffer igjen som spør, kan du for eksempel finne en god bok om det aktuelle temaet og låne den bort til personen som spurte. Og hvis det er noen du sannsynligvis ikke møter igjen, finn svaret alikevel. Et lurt mål å ha er å ikke ville bli satt fast to ganger av det samme spørsmålet. Da har man motivasjon til å finne ut av det selv om man ikke nødvendigvis får sagt det videre til den som egentlig lurte.

Vi kan ikke late som at vi har alle svar

Noen ganger er  det greit å ta diskusjonen. Andre ganger er det kanskje ikke det lureste. Og om man synes folk stiller feil spørsmål kan man også tenke litt strategisk: Hvordan komme seg fra det spørsmålet som blir stilt, til det man selv ønsker å si. For hvor mange ganger får man ikke spørsmål om detaljer som i forhold til å fortelle noen om Jesus virker ganske uvesentlige?

Du kan fortelle  hvem Jesus er. Hva kristendommen går ut på. Hvorfor du tror på det. Hvorfor du synes det er det mest logiske. Alikevel kan vi ikke komme med en oppskrift i «Frels en venn på 1-2-3»-stil. Det funker ikke slik. Det er ikke vi som skal redde verden.

1. Kor 3,6:«Jeg plantet, Apollos vannet, men Gud ga vekst.»

Du har ikke fått mange svar, bare grunner til å finne svar.

 

Ill.foto:  MelisendeVector.com / Fotolia.com