Fra død til liv

Fra død til liv

”Det eneste vi kan si sikkert om livet, er at vi skal dø en gang, ” har du hørt noen si det? Det er jo sant.

Vi har så å si ingen garantier når det gjelder livet. Om du blir langt over 100, eller bare 42 år, det vet du ikke. Om du får mye lykke, eller opplever mest smerte, vet du heller ikke. Ikke før livet leves. Men døden, den kommer vi til å møte alle sammen, så sant ikke Jesus kommer igjen før vi dør.

Døden er på ett vis naturlig for oss. Vi stiller alle likt, alle må gjennom det. Likevel er døden noe fjernt og kanskje skremmende. Det er så definitivt. Punktum. Finale. The End. På sommerjobb på sykehjemmet satt jeg en gang vakt ved en eldre mann som lå for døden. Vi satt på skift natten igjennom. Da han døde ute på morgenkvisten slo det meg for en utrolig stor forskjell det var på mannen som levende og død. Selv om han lå helt helt stille hele natten, uten å åpne øynene eller bevege så mye som en finger og bare så vidt hadde pusta, så var der likevel liv! Da han døde, flytta livet ut av han, og kroppen lå igjen som et tomt hus der ingen bodde lenger.

Uten Hans død, kunne ikke vi få liv

Men det må da være noe mer? Sier Bibelen noe om døden? Jo, Bibelen snakker en del om døden, men da nesten alltid i sammenheng med livet! Døden og livet. To sterke kontraster. Noen eksempler:

1. Joh 12,24 ”Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Hvis ikke hvetekornet faller i jorden og dør, blir det bare det ene kornet. Men hvis det dør, bærer det rik frukt.”
Det er her det starter! Jesus forklarer hvorfor Han må dø. Uten Hans død, kunne ikke vi få liv. Jesus sin død på korset, gjorde altså at vi kan leve. – Men, tenker du kanskje, hadde ingen levd da om ikke Jesus døde? Jo, vi hadde levd våre liv her på jorda, men vi kunne ikke hatt håp og tro om å få leve også etter døden. Det var den gaven vi fikk av Jesus da han døde på korset. Død, – ble til evig liv!

Nei, Bibelen gir et klart bilde av at ALLE skal leve etter døden, men ikke alle der Gud er

2. Rom 6,23 ”Syndens lønn er døden, men Guds nådegave er evig liv i Kristus Jesus, vår Herre.” Her forklarer Paulus, enkelt og veldig tydelig realiteten vi lever i. Velger vi synden, livet borte fra Jesus, vil den lønne oss med døden. Også etter at vi er døde. Ikke på den måten av de som ikke er kristne bare forsvinner, og ikke eksisterer mer. Nei, Bibelen gir et klart bilde av at ALLE skal leve etter døden, men ikke alle der Gud er.

Går det an å være levende død? Bibelen snakker om at å ta i mot Jesus er å gå over fra døden til livet. Tar man i mot Jesus får man evig liv, som begynner nå, og som strekker seg inn bak døden, og fortsetter der. På samme måten får det konsekvenser for livet både her og nå, og etter døden å velge bort det livet Jesus tilbyr.

Vil du finne ut mer? Bruk bibelen.no og søk opp ord i søkefeltet. Skriv ”fra død til liv” for eksempel og se hva du finner!
Og du, – husk å lev livet!

Foto:Sabrina Campagna på flickr.com

Tema

Temaet for iTro denne måneden er Lev!

/div>