Han kjipe i baksetet

Han kjipe i baksetet

Jeg er helt Donald på bil, men jeg vil likevel si noen få ord om bilkjøring.

Guttesnakk

En torsdag i måneden er detguttesnakkpå iTro, medHans Arne Sanna.

Her tar vi opp alt det som gutter er opptatt av. Fra gutt til gutt. Har du noe du ønsker å spørre Hans Arne om kan du sende en mail tiliTro@nlm.noså setter vi dere i kontakt med hverandre. Har du et tema du vil han skal skrive om – tips i vei!

For en tid tilbake var jeg ute og kjørte. Etter hvert begynner jeg å høre en merkelig hyling i bilen hver gang jeg bremser. Jeg testet bremsene, og bilen hylte. Ikke bare én gang, men hver gang.

Bilen min og jeg er gode venner. Jeg er avhengig av han og han av meg. Men der stopper også vennskapet. Jeg har ingen ting å gi bilen min hvis den roper etter hjelp, eller hyler som i dette tilfelle. Jeg blir bare stresset og opplever en total kunnskapsløshet.

Jeg gjorde derfor  som jeg pleier å gjøre hvis bilen søker trøst eller hjelp, jeg ringer pappa! Vi bestemmer oss da for at jeg skal kjøre ”innom” pappa på veien (1 time omvei) for å sjekke dette nye fenomenet, så skulle pappa ringe en kompis som mekker biler, og dermed skulle vi nok få fart på skuta igjen.

Jeg har vært han kjipe partybremsen i baksetet som har ødelagt all moroa

På vei hjem  fortsetter hylingen. Du vet brannalarmer som begynner å hyle, sånn hylte det i bilen. Det var et sirkus. Endelig kommer jeg hjem, småstresset for bilen min. Problemet er at bilen ikke vil slutte å hyle når jeg slår av motoren og går ut. Det er da jeg kommer på den lysende ideen å sjekke hva det kan være.

Og etter et minutts hardt detektivarbeid finner jeg svaret på gåten jeg har fundert på den siste timen. Jeg finner en megafon under setet mitt. En eller annen har glemt å slå av megafonen og lagt den under setet (sannsynligvis meg), slik at den hyler hver gang det er en litt brå bevegelse. Er det mulig!

Hvorfor forteller jeg  denne historien? Jeg forteller den av en grunn: Jeg har ikke peiling på bil. Jeg er helt Donald. Så hvis jeg skulle si noen få ord om bilkjøring i denne spalten, så måtte jeg fortelle deg denne historien først.

Jeg har nemlig aldri syntes det var kult med bånn gass nedover stripa. Jeg har vært han kjipe partybremsen i baksetet som har ødelagt all moroa med å be sjåføren om å kjøre saktere. Er fartsgrenen 70, så er den det av en god grunn, så da holder jeg den. Hvorfor være han kjipe?

Du setter meg i fare. Ikke gidd

83 personer i  alderen 15 – 24 år har omkommet i trafikken de siste 2 årene. Det er grunn nok for meg. Dette er 83 personer for mange. Jeg vil ikke at jeg eller noen av mine venner skal være en del av den statistikken. Da vil jeg heller være han kjipe i baksetet, det er verdt det!

Du har et ansvar som sjåfør. Kjører du uansvarlig, så setter du andre i fare. Du setter meg i fare. Ikke gidd. Men du som sitter på har også et ansvar. Si ifra hvis det kjøres for fort. Vær han kjipe, det er verdt det!

64 prosent sier i en undersøkelseat de har følt seg utrygge som passasjer det siste halvåret. Er du en av dem neste gang, si ifra. Jeg liker ikke å være han moralisten, men dette får jeg ikke sagt sterkt nok. Det er ikke kult å sette andre mennesker i livsfare, det er bare  dumt!

Foto: dawnshops på flickr