Har vokst – Skal vokse

Har vokst – Skal vokse

Hun har ingen dato på når hun ble kristen, hun glemmer "å få svar", og hun vil at vi skal vise andre Guds kjærlighet.

– En god venn. En som elsker meg hele tiden. Det har jeg fått bedre selvtillit av.

Det er Kari Klepsvik fra Sotra som forteller hvem Gud er for henne. Familien hennes er kristen, men ellers er det ikke mange kristne der hun bor. I menigheten er de fleste litt eldre (les: mye eldre) derfor har det vært fint med Setervika. Det er et leirsted som har en god del leirer i løpet av året. Der har hun fått venner som tror på det hun selv tror på.

Er man 16 år og bor der Kari bor, er man ikke kristen fordi man har fulgt strømmen. Men det at hun er kristen gjør at hun føler seg trygg.
– Jeg har en mening med livet. Og så har jeg ikke den frykten for å dø, som andre av venninnene mine har. Jeg har ikke noen dato på når jeg ble frelst, men jeg fant ut at jeg ikke kunne leve på mamma og pappa sin tro resten av livet.

Jeg ville bare komme meg vekk når noen stilte spørsmål

Da Kari skulle begynne på ungdomsskolen begynte hun på Danielsen, en kristen ungdomsskole.
– Det vokste jeg på. Det har vært tre gode år. Før jeg begynte på Danielsen var jeg redd for å bli mobba. Jeg ville bare komme meg vekk når noen stilte spørsmål, og jeg ga de bare korte svar. Men nå har jeg lyst på spørsmål. I det siste har jeg begynt å føle meg klar for det. Jeg har lyst til å være mer frampå.

Jeg ber og ber, og så glemmer jeg å få svar

– Jeg har ofte følt på at jeg ikke er god nok. Men vi må bare være oss selv. Gud elsker oss ikke mer eller mindre samme på grunn av hva vi får til eller ikke får til. Vi som er kristne må vise hverandre og andre Guds kjærlighet.

Kari forteller at ho skulle ønske ho var flinkere til å se tilbake.
-Jeg bare ber og ber og så glemmer jeg å få svar. Vi tror vi skal få svar med en gang, men ofte er det ikke slik det funker. Det betyr jo ikke at Gud ikke svarer.

Til slutt kommer hun med en oppfordring. Den ersærlig til andre som bor på steder der det er få kristne, men det skader nok ikke å ta dette til seg uansett.
– Be til Gud om at han skal hjelpe deg til å få et bedre forhold til han, og at du skal få lyst til å fortelle ikke-kristne venner om han.