Hvorfor glede seg til jul?

Hvorfor glede seg til jul?

Det er mange som gleder seg til jul, men samtidig er det altfor mange som går en tøff tid i møte.

Tema på iTro i desember er Alternativ.

Vi gleder oss  til jul fordi dette er en tid for familie, julemiddager, pakker og andre gode ting. Av samme grunn er det mange som gruer seg til jul. Jeg har all grunn til å glede meg til jul, men en stor del av meg klarer det ikke. Som frivillig i Blå kors og oppvokst ved siden av alkoholiker Pedersen, vet jeg at dette er en tung tid for mange. Da jeg var barn gikk pappa og jeg til Pedersen med småkaker hver julaften; noen timer etterpå satt vi rundt et deilig dekket julebord og julens fred senket seg. Vi kunne se rett ut på Pedersens hus.

Vi har en plikt som kristne å engasjere oss i andres liv

Alle blir litt  ekstra snille i julen og dette er en svært viktig tradisjon å holde på. Men gjør vi det som et ekte engasjement i andres liv eller er det bare er for at vi skal føle oss bedre? Jesus ble født, gikk omkring og engasjerte seg i andres liv. Vi har en plikt som kristne å engasjere oss i andres liv og se forbi husets vellykkede vegger og stå sammen med dem som ikke har det så godt. Vil vi noen gang bli tilfreds hvis vi kun er oss selv nok?

Jeg vil anbefale deg å engasjere deg på et eller annet nivå

Det finnes svært  mange organisasjoner som lager flotte opplegg i juletiden, hurra for dem! Jeg vil anbefale deg å engasjere deg på et eller annet nivå, for eksempel bake en kake, være med på et opplegg eller be for arrangementene. Og jeg håper at du gjør det på bakgrunn av et ekte engasjement for andre. I møte med dem som ikke har fikset livet slik samfunnet krever, vil du antageligvis også få avkreftet noen fordommer. Jeg lærer mye om livet i disse samtalene.

Vi har alle en grunn til å glede oss til jul, julen er mye mer enn familie, julemiddager, pakker og andre gode ting. Det er en fare for at vi har gjort julen altfor snever og kun for dem som har fikset livet slik samfunnet krever. Julens budskap er for alle, vi skal feire at Jesus, verdens frelser, ble født i en stall. Jesus, som var venn med «syndere og tollere». Hvor ville Jesus feiret julen, tro? Antageligvis overalt.

Ill.foto:  scottfeldstein på flickr

________________________________________________________________________________________________________________