Hvorfor skal jeg tro på akkurat Jesus?

Hvorfor skal jeg tro på akkurat Jesus?

Det var ingen tvil om hvem jeg søkte til når livet var som mørkest.

Trosforsvar

Apologetikk, eller trosforsvar, handler om å forklare kristendommen i møte med aktuelle spørsmål, innvendinger, myter og livssynsalternativer.

Det blir ofte antatt at alle religioner i bunn og grunn er de samme, og at det kun finnes nyanseforskjeller.

Sannheten er at de er fundamentalt forskjellige, med noen overfladiske likheter.

Kristen tro ble et godt alternativ

Som jeg har skrevet tidligere på iTro, ble jeg på et tidspunkt i livet sjokkert over ondskapen som finnes, ikke bare i verden, men også i meg selv.

I min søken etter svar på hvorfor det var slik, ble kristen tro et svært godt og virkelighetsnært alternativ. Kristen tro har nemlig et svar på hvorfor vi opplever så mye vondt – i og utenfor oss selv. Vi har blitt avskåret fra Livets kilde; Gud! (1 Mos 3)

Jesus er helt unik

På spørsmålet om hvorfor akkurat Jesus i mylderet av andre alternativer, er svaret like enkelt som det er vanskelig; Jesus er helt unik.

Han sier at vi ikke kan gjøre noen ting for å bli frelst. Dette er svært ulogisk for oss som er lært opp til å tenke at vi må gjøre oss fortjent til alt vi vil ha. Men i mine øyne er ingen andre livssyn så realistiske.

Ved en ørliten dose selvinnsikt og selvransakelse, skjønner vi at vi kommer til kort for en hellig Gud. Vi kan ikke gjøre oss fortjent til frelsen. Derfor er det realistisk at han ut av Hans store kjærlighet for oss, velger å gjøre det ene nødvendige (å ta vår straff på seg) for at vi kan få leve med Ham.

Hopper uti for å redde deg

Se for deg at du ikke kan svømme, og du er i ferd med å drukne i havet. Det står fire mennesker på land.

Tre av de roper instruksjoner om hvordan du skal komme deg trygt til land. Den ene personen mener at du må crawle, en annen at du må svømme bryst og en tredje mener at du bør legge deg til å flyte. Men du kan jo ikke svømme – du drukner!

Den fjerde personen skjønner alvoret i situasjonen, så han hopper uti for å redde deg. Han ofrer sin egen sikkerhet for å hale deg i land – inn til livet!

Alt du trenger å gjøre er å ta imot

Den fjerde personen er Jesus! Alle andre vil fortelle deg hva du må gjøre. Jesus forteller deg at du skal komme og følge Ham, for alt er gjort ferdig. Det er fullbrakt. Alt du trenger å gjøre er å ta i mot.

Dette er radikalt annerledes enn hva alle andre religioner og livssyn vil fortelle deg. Og for meg, som opplevde å komme så til de grader til kort i livet, var det ingen tvil om hvem jeg søkte til når livet var som mørkest.

 

Bonus! Hvis du vil høre mer om dette temaet, anbefales denne podcast-episoden med Jon Romuld Håversen.

Trosforsvar

Apologetikk, eller trosforsvar, handler om å forklare kristendommen i møte med aktuelle spørsmål, innvendinger, myter og livssynsalternativer.