Hvorfor velger mange kristne å holde troen sin for seg selv på sine studiesteder? 

Hvorfor velger mange kristne å holde troen sin for seg selv på sine studiesteder? 

Ikke skjul troen din! Både fordi du kan bli brukt som et vitne i møte med andre, men og for din egen del.

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Det er en kjent sak blant kristne at det kan være utfordrende å være kristen i ikke kristne settinger. Hvorfor velger mange kristne å holde troen sin for seg selv på sine studiesteder? 

Min historie

La meg ta dere med noen år tilbake i tid. Jeg var 16 år og skulle begynne på offentlig videregående. Jeg var kristen, hadde gått på kristen ungdomsskole og var skikkelig gira på å komme ut av kristenbobla.

Ubevisst snakket jeg ikke så mye om troen min med alle de jeg ble kjent med den høsten. Jeg tonet den rett og slett litt ned, sånn at jeg ble inkludert og invitert med på alt det som skjedde.

Ved å skjule troen min for andre, resulterte det i at jeg også “skjulte” troen min for meg selv, og det dro meg lenger og lenger vekk fra Gud. Dessverre tror jeg dette er tilfelle for mange kristne studenter. 

Kalt til å leve annerledes

Det er naturlig for alle mennesker å ville bli inkludert, og vi strekker oss ofte langt for å passe inn. Så langt at vi setter det som betyr aller mest for oss litt til side.

Jeg husker at jeg tenkte at om jeg bare viste at det var mulig å være som alle andre og være kristen, så ville de kanskje bli interessert i Jesus.

Men det funker ikke sånn, for vi er kalt til å leve annerledes, og skal ikke være som resten av verden. Vi er i verden, men ikke av verden. 

Og skikk dere ikke lik denne verden, men bli forandret ved at deres sinn fornyes, så dere kan dømme om hva som er Guds vilje: det gode, det som han har behag i, det fullkomne. Rom 12, 2

Vi står ikke alene

Etter nesten to år fikk jeg komme tilbake til Jesus. Jeg skal ærlig innrømme at veien dit jeg er i dag har vært vanskelig, og jeg har ofte følt at jeg har stått alene.

Heldigvis sto jeg ikke alene, og det gjør heller ikke du!

Oppsøk kristne fellesskap, hvor du vil finne støtte og folk som heier på deg. Ikke skjul troen din! Både fordi du kan bli brukt som et vitne i møte med andre, men og for din egen del.

Det er vanskelig å være kristen dersom du må gå rundt å skjule troen din.

Du vil nok møte motstand, men du vil også bli møtt med respekt dersom du står for det du tror på. For hvordan kan vi egentlig holde denne store gaven for oss selv? Det er jo tross alt det viktigste vi har!

 

Sofie Arnesen

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.