Ikke venn deg til mørket

Ikke venn deg til mørket

Om livet. I fire punkter.

Det er vanskelig
Vi må bare innrømme det: Til tider er livet vanskelig. Skikkelig vanskelig. Når problemene tårner seg opp, når kjæresten har slått opp eller foreldrene dine skiller seg. Eller når du bare føler deg helt utafor. Da føles dagene alt for lange, de mørke tankene virker overveldene og kroppen tappes for energi. Og alt i kategorien «10 steps to a happier life» vil man bare kaste i do og spy på. Likevel, vil jeg prøve å gi noen små råd som man kan hjelpe når en slik tid i livet presser på.

Ikke venn deg til det
Ikke venn deg til at livet er vondt, som om det skulle være normalen. Når vi går inn i et mørkt rom, venner øynene våres til mørket og etter en stund tror vi at vi ser godt. I hvert fall godt nok. Men utenfor det mørke rommet er det fortsatt lyst. Slik er det også i livet. Selv om det virker mørkt til tider, må vi huske på at på den andre siden av problemene er det lyst.

Rop og klag! Jesus tåler det

Del det vonde
Det er nesten magisk hvordan det som har tynget på skuldrene i dager og uker, kan minske bare ved å snakke med en god venn eller noen man stoler på. Når man setter ord på det som er vondt opplever man at den enorme vonde følelsen blir både mindre og mindre vond. I ettertid kan det også hjelpe å vite at noen vet hvordan du har det, og bryr seg om deg. I tillegg til å dele det med noen du stoler på, kan det være livsviktig for troen din at du forteller problemene dine til Jesus. Rop og klag! Han tåler det.

Fest blikket et annet sted
Som Jesu etterfølger er du aldri lovet et smertefritt liv. Men du er lovet at Jesus som ønsker å trøste deg går ved din side hvert skritt. Selv når Han føles fjernere enn noen gang, er Jesus like ved deg. På samme måte som Peter kunne gå oppå vannets dybder når han holdt blikket festet på Jesus, ber Jesus deg om å gjøre det samme. Fest blikket ditt på Han, slik at du ikke drukner i sorgene dine. La Han komme med sin helbredelse, trøst og fred.

Foto:suez92 på flickr.com

Tema

Ikke venn deg til mørket