– I lived for the weekend. They lived for something much bigger!

– I lived for the weekend. They lived for something much bigger!

Dan Blythe så at man kunne leve for noe større enn bare festing og helg. Det kan utfordre oss på flere måter.

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere. 

«I lived for the weekend. They lived for something much bigger!»

Dan Blythe, som sa dette på Sendt-konferansen i Bergen i mars, snakket om tiden før han selv ble kristen. Han merket hvordan de kristne vennene hans levde på en annen måte enn han gjorde.

«I lived for the weekend»

Han selv og mange av vennene hans levde for helga. Gjennom hele uka var målet og høydepunktet helga, for da kunne de finne fram alkoholen og reise ut på byen for fest og god stemning. Dette var fram til han ble kristen og skjønte hva dette handlet om.

Det er ikke nødvendigvis noe galt med å gå på byen i helga, tvert imot. Det å reise på byen kan by på gode opplevelser, men Blythe fullførte ikke kommentaren sin der, han sa også:

«They lived for something much bigger»

Han erfarte at de kristne hadde et annet holdepunkt enn festene i helga. Som kristne forsøker vi å løfte blikket framover og oppover. Framover på noe som er der lengre framme enn helga og oppover på noe som befinner seg over skyene og det vi kan se.

Vi lever for noe mye større.

Hvordan forholder vi oss til festing

Hvordan vi forholder oss til fest og festing er veldig ulikt. Og på et eller annet tidspunkt vil du mest sannsynlig få tilbud om å joine gjengen som stikker på fest i helga.

Hva du velger å svare til en slik invitasjon kan det være greit å ha tenkt igjennom før du står der med spørsmålet i hånda.

For mange er helga høydepunktet i uka. I helga kan man legge vekk skole, og når man er gammel nok vil man oppleve at mange man kjenner vil velge å gå ut på byen i helgene. 

Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler. (Matt 28,19)

Vi er kalt til å leve for noe mye større enn kun festlighetene i helga.  Gud brukte Jesus til å lære oss hvordan vi skal møte mennesker, vie ubetinget kjærlighet, nestekjærlighet og hvordan vi skal fortelle mennesker om Guds godhet og gjøre dem til disipler.

Lev for helga OG noe mye større

Men så vil vi jo ikke som kristne være kjipe og si nei til en invitasjon om å være med på byen en helg i blant.

For at vi skal kunne la flere bli kjent med Jesus og det vi tror på, så må vi være til stede der hvor folk er.

Hvis vi hele tiden går med blikket løftet FOR mye, vil det bli vanskelig for oss å kunne vise nestekjærlighet, møte mennesker og fortelle Guds Ord. Vi blir så fokuserte på det som er mye større, at vi glemmer å se menneskene rundt oss.

Om du en dag blir invitert med ut på byen, er det kanskje en nydelig anledning til å være et lys blant menneskene der.

Du trenger ikke å slenge deg med på alkoholen, men for at vi skal kunne la flere bli kjent med Jesus og det vi tror på, så må vi være til stede der hvor folk er. Og i helga er det kanskje på byen.

Lightstock

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.