Inside Out

Inside Out

Samme hvor fint gavene blir pakket inn, vet vi alle at det er innholdet - det spennende som skjuler seg bak papiret – som betyr noe.

Vi lever i en verden hvor mye handler om utseende, kropp, vekt og skjønnhetsidealer. Det er nesten umulig å unngå å legge merke til all reklame i media som TV, Internett, aviser og blader som handler om disse tingene. De finnes også på bussholdeplasser og i prøverom hvor en eller annen modell skal få oss til å kjøpe ett eller annet.

Fordi vi fortjener det.

Fortjener vi å måtte sammenligne kroppen vår, håret vårt, klærne våre og huden vår med andre? Fortjener vi å måtte trene og spise mindre, ikke for å holde oss friske, men for å bli like tynne som idealene? Fortjener vi å måtte bruke pengene våre på å følge moten og ha siste skrik? Fortjener vi å måtte tro at alt handler om utseende?

Man kan leve et fullverdig liv selv om deler av utseende er ødelagt

Katie Piper er  en 27 år gammel britisk jente som tidligere var modell og tv-vertinne. I mars 2008, ble livet hennes totalt forandret. På åpen gate kastet en ung mann svovelsyre i ansiktet hennes, og ødela det helt. Mannen bak handlingen var ekskjæresten som tidligere hadde voldtatt henne. I løpet av de to siste årene har Katie hatt over 40 operasjoner, men fortsatt har hun tydelige arr og sår i fjeset. I dag er Katie en jente som har forstått at livet handler mye mer om innsiden enn utsiden. Hun er en jente som selv har kjent på kroppen hva det vil si å ikke leve opp til idealene. En jente som nå ville bruke vonde minner til å vise andre at man kan leve et fullverdig liv selv om deler av utseende er ødelagt.

Det nærmer seg  jul og mange har begynt med julegavehandelen. Det kjøpes store og små gaver som pakkes inn med silkebånd og fargerikt julepapir. Samme hvor fint gavene blir pakket inn, vet vi alle at det er innholdet – det spennende som skjuler seg bak papiret – som betyr noe. Slik er det med deg også.

Du har du noe med deg som ingen kan ta fra deg

Du er skapt  akkurat slik Gud vil du skulle være. Du er unik. Du er mer verdt enn gull. Du har personlige evner. Du bærer på gode og vonde minner. Du kan tenke. Du kan drømme og sette deg mål. Du kan spre glede, lytte, lære og være der for andre. Du har du noe med deg som ingen kan ta fra deg.

Livet handler mye mer om innsiden enn utsiden. Så om du har på deg ”julepapir som skinner” eller ”grått avispapir”, er det hvem du er som teller. Det er det fokuset du fortjener å ha.

Lykke til med julegavehandelen.

Ill.foto:  gorgeoux på flickr.com

 

 

 

En lørdag i måneden blir det jentesnakk her på iTro.

Like ofte blir det guttesnakk, da med Håvard Østhus.

Her tar vi opp alt det som jenter og gutter er opptatt av. Fra jente til jente, og gutt til gutt. Har du noe du ønsker å spørre jentesnakk eller Håvard om kan du sende en epost til iTro@nlm.nosetter vi dere i kontakt med hverandre. Har du et tema du vil de skal skrive om – tips i vei!