Japan next!

Japan next!

Hvordan forbereder Johanne og Torgeir seg til å reise til Japan?


Det er bare  litt mer enn en måned til vi reiser jorden rundt for å være misjonærer for NLM. Men vi har ikke klart å overraske noen vi kjenner når vi har sagt at vi tenker å bo to år i Japan.

Noe av grunnen  til det er nok at Torgeir er oppvokst i Japan, siden foreldrene var misjonærer der. Johanne har vært der en gang, på en måneds ferie for to år siden. Og siden den gang har vi kanskje snakket mer om Japan enn vi har vært klar over.

Torgeir er 30  år, utdannet journalist, og i Norge har han fått permisjon fra jobben som medieleder i Indremisjonsforbundet (ImF). Johanne er 24 år og var ferdig utdannet sykepleier i vår.

Fikk klarsignal rett før sommeren»/h2>

Det var rett  før sommeren vi fikk klarsignal fra NLM om å reise. I praksis betyr det at vi bare har hatt noen måneder å forberede oss på. Rikelig med tid, tenker kanskje noen. Men det har vært utrolig travelt for oss! Papirer som må fylles ut, leilighet som skal flyttes ut av, pakking av alle tingene våre (… og finne ut hva vi EGENTLIG trenger å ha med oss for to år i Japan?).

Nå føler vi  at mye er på plass, og at det blir deilig når vi endelig kommer oss av gårde. Det er så mye spenning knyttet til hele prosessen. Hvordan blir det å bo der? Hvordan blir hverdagene og fritida? Hva kommer til å bli tøft? Kan VI virkelig være misjonærer? Og hva skal vi jobbe med?

Japansk regnes som et av verdens vanskeligste språk

Det siste er  det kanskje rart at vi ikke vet. For hvem begynner i en jobb uten å vite arbeidsoppgavene? Vel, det finnes en forklaring på det. Det første vi må gjøre når vi kommer ut, er å lese språk. Japansk regnes som et av verdens vanskeligste språk, og japanerne kan lite engelsk. Vi føler oss likevel heldige; Torgeir kan mye japansk fra før, og Johanne er interessert i språk og gleder seg til å lære det.

Når vi er  kommet på plass, blir vi nok koblet opp mot en lokal kirke. Der vil vi prøve å bidra i arbeidet, enten det handler om å drive kor, ha bakeklasser eller engelskkurs. Mulighetene er mange; vi må bare sammen med misjonen og menigheten finne oppgaver som passer til oss, og som kirken trenger. Torgeir blir sannsynligvis knyttet opp mot medierelatert arbeid også.

Det å være misjonær blir en livsstil

Det å være  misjonær blir en livsstil, hvor møte med mennesker og de samtalene vi kan få rundt religion, tro og liv vil være viktig hver eneste dag.

Vi har et  ønske om å dele Japan med dere i Norge. Derfor forbereder vi en blogg, som skal være ferdig til vi reiser. Der vil vi både skrive og vise video som presenterer ulike sider ved et liv i Japan. Så er du interessert, skal vi komme tilbake hit til iTro med adressen når bloggen er klar.

Be gjerne for  oss; at det går fint å “lande” i Japan, og at språklæringen går fint.

Foto: Privat