– Jeg stoler på at Han har en plan for mitt liv.

– Jeg stoler på at Han har en plan for mitt liv.

Olaus var lenge redd for at Gud skulle sende ham til det store utlandet, mot hans vilje.

Mitt Vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

«Jeg var lenge redd for at Gud skulle sende meg til det store utlandet, mot min vilje. Nå tar jeg imot det som ligger foran med åpne armer og stoler på at han har en plan for mitt liv.»

«Legg din vei i Herrens hånd! Stol på ham, så griper han inn.» Det velkjente bibelverset som vi finner i salme 37,5 oppsummerer på mange måter det jeg ønsker å formidle. Likevel er det et vers som er viktig at vi minner hverandre på om og om igjen.

Mine planer vs. Guds planer

Norge er i skrivende stund i 2019, et egosentrisk og individuelt samfunn. «What’s in it for me?» Det handler hele tiden om min vilje, mine drømmer og mine ambisjoner. Jeg har i noen år nå både vært og er fortsatt opptatt av å få en spennende karriere, realisere personlige ambisjoner og få et best mulig liv.

Hele tiden har jeg handlet og tenkt at Gud er med på lasset. Men hva hvis Gud ønsker jeg skal gjøre noe som ikke passer inn i mine planer? Hva hvis Gud vil at jeg skal reise ut til det store utlandet?

Jeg har i mange år vært redd for å oppdage et kall til å reise ut. Hver gang jeg hørte gode misjonstaler med spennende historier fra felt ble jeg inspirert, men tenkte fort «ikke for meg.»

Frykten for utenlandskallet ble borte

Dette endret seg etter at jeg var fem måneder i Kenya og Tanzania gjennom Bibelskolen Fjellhaug sin linje som heter TeFT (tent for å tjene). Her fikk jeg en ro for at hvis det er Guds vilje at jeg skal reise ut, så skal jeg tenke på salme 37,5:

«Legg din vei i herrens hånd! Stol på han så griper han inn.»

Mange jeg har snakket med de siste årene flirer ofte litt når de får spørsmål om de kjenner på et kall til å ha utenlands tjeneste, meg selv inkludert. Det er bare noen få som kan være det, og gjerne ha spesielle forutsetninger som at de har vært misjonærbarn selv. Dette er ikke tilfellet.

Etter at jeg kom hjem i fra noen inspirerende måneder i Afrika var frykten for å kjenne etter et kall borte. I etterkant har jeg brukt mye tid i bønn med Gud om det virkelig er hans vilje at jeg skal reise ut. Frem til nå har alltid konklusjonen vært at jeg kan gjøre en bedre jobb for å få folk til tro gjennom å være en misjonær i Norge. Jeg frykter likevel ikke lenger på tanken om å reise ut.

Befaling

Misjonsbefalingen er viktig for meg. Den finner vi i Matteus 28, vers 19-20:

«Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler: Døp dem til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn, og lær dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.»

Gud snakker ikke om at vi kan velge å gå. Han kommanderer oss til å gå ut og fortelle verdens viktigste budskap. Det finnes en evighet som er gratis for alle som velger å ta imot Jesus som sin frelser.

Likevel fortjener et så kraftig budskap en nærmere undersøkelse. Jeg oppfordrer deg i dag til å tenke og be, for å finne ut om hvor tjenesten din ligger.

 

privat

Mitt Vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.