Jesus – vitnesbyrdet med stor V

Jesus – vitnesbyrdet med stor V

Det er ikke egne følelser, erfaringer eller opplevelser som er det mest sentrale for vår tro - det er det Jesus og Guds rike som er. Å være hans vitner er det viktigste.

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt på iTro@nlm.no.

I spalter som «mitt vitnesbyrd», eller for eksempel delekveld på leir, har jeg i løpet av mitt liv som kristen møtt på en hel del ganske spesielle og imponerende historier om hvordan andre unge mennesker – eller gamle for den saks skyld – har hatt sterke møter med Gud eller andre åndelige opplevelser.

Å komme til kort

Da kan det være utfordrende å bli spurt om ting som «hva er den største opplevelsen du har hatt med Jesus?»

Dette var et problem for meg en periode. Jeg gikk i en menighet som lot til å legge stor vekt på at alle skulle oppleve det ene og det andre. Vitnesbyrdene fra dem fortalte om profetiske drømmer, fantastiske bønnestunder med «bare meg og Jesus» eller tungetale. Alt dette ble heiet frem.

Vi som var mer «vanlige» kristne ble liksom stående og følte at vi kom til kort siden vi ikke kunne fortelle om hverken noen dramatisk omvendelse eller storslåtte undere. Jeg hadde ikke gave til å helbrede, ja ikke engang spasmer eller rykninger, som enkelte andre kunne vise frem.

Trenger en et gripende vitnesbyrd?

For meg ble det en såpass tung byrde at jeg måtte forlate menigheten det gjaldt. Jeg har funnet et åndelig hjem andre steder, men det har vært vanskelig å skulle si noe om mitt eget vitnesbyrd – for det er ingen spesielt imponerende historie. Men så skjønte jeg at en trenger jo faktisk ikke ha noen gripende livshistorie å fortelle.

Peter vitnet om Jesus, ikke seg selv

Vitnesbyrdet med stor V

Bibelen sier aldri at noen kristne er bedre enn andre fordi Gud ga dem andre gaver eller opplevelser. Det er vanlig at kristne som deler «sitt vitnesbyrd» egentlig bare forteller om seg selv, men selv ikke apostlene delte sine egne vitnesbyrd slik. Da Peter talte på pinsedagen i Jerusalem fortalte han ikke om hvordan han ble kalt av Jesus og hvordan han fornektet ham tre ganger, og hvordan Jesus tilga ham og lot ham «være med likevel». Han og de andre disiplene fortalte om Vitnesbyrdet med stor V – Vitnesbyrdet om Jesus.

Jesus som var uavhengig av dem selv. Jesus som var en levende beretning som ikke skulle brukes til å vise hvor åndelige de selv var. Jesus som var et godt budskap som Gud hadde sendt til alle som ville høre på. Det var ikke bare til dem som kunne fortelle sin egen livshistorie med slik innlevelse at folk tenkte vedkommende måtte være spesielt åndelig begavet.

«..det er evangeliet om Guds rike vi tror på..»

Det sanne evangeliet

Min største opplevelse med Jesus var da jeg innså at jeg ikke trenger ha noen stor opplevelse med Jesus. Og det er heldigvis nok – for det er evangeliet om Guds rike vi tror på – ikke evangeliet om å kunne skryte av de kuleste åndelige erfaringene.

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt på iTro@nlm.no.