Kristen, naturligvis?

Kristen, naturligvis?

Er det logisk å tro på Jesus? Og å være kristen?

Tema

Tema på iTro i februar er «Naturligvis«.

– På en måte er jeg «naturligvis» kristen fordi jeg har vokst opp i et kristent hjem, men veldig unaturlig i forhold til personligheten min. Har flere ganger sagt til Jesus: Jeg vil gjerne være din, men jeg orker ikke være kristen lengre.Vidar Pettersen studerer teologi på Fjellhaug og han har noen tanker om det å være kristen og om hvorfor kristendommen er troverdig.

Det kan noen  ganger være vanskelig å si at kristendommen er det eneste rasjonelle å tro på.
– Fornuften har så lett for å følge følelsene og argumentere for slik man føler virkeligheten er, noe som selvfølgelig er preget av oppvekst, miljø og annen påvirkning. Når det er sagt, har jeg ikke noen intellektuelle problemer jeg ikke føler jeg får tilfredsstillende svar på i troen på Jesus. Det vil ikke være nok til å tilfredsstille en som har bestemt seg for ikke å tro, men om man jobber med det, tror jeg det er nok for de som har møtt Jesus.

Jesus forandrer mennesker

Vidar forteller at  det en periode betydde mye for han å oppdage at det som står i Bibelen er historisk og troverdig.
– At Jesu liv død og oppstandelse har 100 ganger mer historisk fundament enn Caesars galliske kriger.

Selv om det med troverdighet er viktig, er det ikke det aller viktigste argumentet, mener Vidar. For det er at Jesus forandrer mennesker.
– Menn slutter å drikke og slå konene sine, tyver betaler tilbake og skifter retning på livet, torpedoer slutter å slå og begynner å forkynne. Jeg har sett og hørt eksempler på alt dette. Ja, jeg tror til og med jeg selv har blitt forandret også, avslutter han.

Kan du tro det?

Eivind Bø har blogga om temaet. Det er en kommentar til en sak på Aftenposten om at det var vind som delte Rødehavet. Her er et utdrag frabloggpostenhans:

Er det virkelig  sannsynlig at delingen av Rødehavet skjedde ved at det tilfeldigvis blåste kraftig akkurat da? (Mens israellittene var trengt opp i et hjørne og ba til Gud om redning?) Er det sannsynlig at det slett ikke var noen gud som hørte deres bønn, men et mekanisk univers som (helt på slump) delte sjøen, akkurat lenge nok til at israellittene kunne krysse, og akkurat ikke lenge nok til egypterne ikke klarte det samme?

Kan du tro det? Da snakker vi STERK TRO!

Er det egentlig logisk å tenke at fordi vinden delte havet, kunne ikke Gud hatt noe med det å gjøre?

Bibelen forteller selv  at det virkelig var en vind som delte havet, men påpeker at det var Gud som sendte denne.(2. Mos 14,21).Vinden forklarerhvordanhavet delte seg, Gud forklarer hvorfor.

Eller for å si det på en litt annen måte:Er det logisk å si: “Vi har nå funnet ut at det er motorkraften som flytter bilen fra A til B. Det finnes derfor ingen ingeniør som har konstruert motoren med en slik hensikt.»

Ill.foto:  Kapungo på flickr