Leeland

Leeland

På noen få år har Leeland gått fra lokalt lovsangsband til verdensberømmelse. I sommer har du sjansen til å se og høre dem spille, og bli med i lovsangen.

Tema

Tema for iTro i juli er «2012». Dette er også festivaltemaet for sommerens UL.

For du har  vel fått med deg at et av verdens største kristne band kommer til Norge? Om du har fått det med deg eller ikke, og om du har fulgt dem siden første album eller kanskje aldri har hørt om dem; Leeland kommer til UL, og du kan glede deg!

Men hvem er egentlig Leeland? Hvordan er det å være Jesu disipler når mennesker over hele verden kjenner navnene deres? Vi har tatt en prat med Jack Mooring, eldstebror i bandet, for å bli litt bedre kjent med Leeland og deres historie.

Alt skjedde så fort! Gud ledet oss helt klart gjennom det hele

– Hva var det  som gjorde at dere valgte å starte opp bandet?

– Vi starta ei kirke i 2002 sammen med foreldrene våre i Texas. Leeland var 13, og jeg var 16. Detvar ingen som kunne lede lovsangen utenom oss barna, så vi plukka opp instrumentene våre og pappa lærte oss å spille.

– Leeland skrev sine  egne sanger allerede. De fleste av dem kom fra fantastiske stunder i Guds nærver i ungdomsgruppa. Etter en stund forstod vi at vi var en del av noe spesielt, så vi bestemte oss for å bli et band. Alt skjedde så fort! Gud ledet oss helt klart gjennom det hele. Vi ville bare være lydige, og ha det litt gøy samtidig.

De to brødrene Leeland og Jack Mooring var faktisk bare elleve og fjorten da de begynte å reise rundt til kirker i USA sammen med foreldrene for å spille hos menigheter. Tolv år senere er de verdensberømte.

– Hvordan klarer dere  å holde fokus? Har gudsforholdet deres endret seg på grunn av berømmelsen?

– Først og fremst så hadde konene og mødrene våre slått oss i hodet hvis vi noensinne hadde mista troen! Men, den vanskeligste delen er ikke nødvendigvis berømmelsen, det er tida. Det er hektisk ute på turné, så vi prøver å kjempe for tida sammen med Gud og for å være i hans nærhet så mye som mulig. Samtidig som bandet har blitt mer og mer populært, så vil jeg si at vi har vokst nærmere Gud, vi er mer klar over hvor avhengige vi er av Ham.

Bruker du like mye tid på å snakke med Gud som du bruker på media? Svaret på det spørsmålet er faktisk veldig viktig

– Hva tror dere  er de største utfordringene for unge kristne i 2012?

– Jeg tror at den største utfordringen for vår generasjon er distraksjon. Vi har så mange utrolige måter å bli underholdt på. Filmer, TV, spill, musikk og sosiale medier kan virkelig oppsluke oss. Ingen av de tinga er dårlige i seg selv, men de blir dårlige når de distraherer oss fra å søke Gud. Vi prøver å oppfordre vår generasjon til å legge fra seg noen av disse tingene, og, som Jesus sa: Søk først Guds rike! Bruker du like mye tid på å snakke med Gud som du bruker på media? Svaret på det spørsmålet er faktisk veldig viktig.

Siden debutalbumet  Sound of Melodies kom ut i 2006 har Leeland gitt ut ytterlige tre album.

Opposite Way, Love is on the Move og fjorårets The Great Awakening (Les Narves anmeldelse her). Alle fire har mottatt Grammy-nominasjoner, og musikken deres har blitt sammenlignet med blant andre Coldplay og U2.

– Hva er det  som inspirerer dere når dere skriver musikken deres?

– Et av målene har alltid vært å ta ting tilbake til evangeliet. På den siste plata er fokuset satt på de tinga som Gud gjør globalt. De gode nyhetene er for hele verden, men av og til blir vi så fokusert på vår egen by eller vårt eget land. Når vi er ute og reiser til andre land så inspirerer det oss, vi ser at Gud er til stede i hele verden samtidig.

Vi er gira på å få til en fotballkamp, vi er helt oppslukt av sporten!

Siden oppstarten har  bandet reist verden rundt, og nå skal de altså til UL i Kongeparken! Ikke bare skal de ha konsert, men de blir også værende på festivalområdet et par dager.

Video: Leelands videohilsen til UL

 

– Er det noe  dere gleder dere spesielt til med å være på UL disse dagene?

– Vi ser frem til å treffe alle sammen! Av og til må vi reise rett etter en konsert, og da får vi ikke muligheten til å bli kjent med folka der, så vi gleder oss til å være der. Også er vi gira på å få til en fotballkamp, vi er helt oppslukt av sporten! Vi skal representere Amerika godt på banen!

Leeland holder konsert i amfiet i Kongeparken under UL fredag 3. august, og vi kan glede oss til å møte dem både på scenen og på fotballbanen!

Foto: Leelandonline.com