Litt om tilbedelse

Litt om tilbedelse

Prise. Hylle. Ære.

Tilbe. Lovsynge. Takke. Rope til Gud. – Hva er tilbedelse?

Vi kan tilbe  med løftede eller foldede hender. Vi kan knele. Vi kan lukke øynene. Vi kan tilbe på butikken eller på møte. På bussen eller ibibelgruppa. Å tilbe kan være å lovsynge og å be,men det kan også være mer enn det.Detkan væreå leve. Å leve til Guds ære, etter hans vilje.

Trenger Gud vår tilbedelse?

I løpet av  september skal vi se mer og nærmerepå hva tilbedelse er. Hva tilber vi? Hvordan tilber vi?Hvem tilber vi? Tilber vi Gud, eller noe annet? Trenger Gud vår tilbedelse? Eller er det vi som trenger å tilbe Gud?
«Tilbedelse er kort fortalt å gi Gud oppmerksomhet» skriver Eivind Algrøy på tremorkirken sine nettsider.Videre skriver han at det er lett for kristne å glemme at Gud finnes.

Sjansen er vel heller liten for at du bokstavelig talt har en gullkalv i hagen

I2. Mosebok  kapittel 32 kan vil lese om Israelsfolket somstøper ogtilber en gullkalv.Det er vel ikke detsmarteste de kan gjøre, tenker vi.Skjønner de ikke hvor dumt det er liksom, å tilbe en gullkalv? En statue. Den kommer jo ikke til å hjelpe dem. Men da bør vi kanskje tenke litt lenger.

Harvien gullkalvvi danser rundt?Bokstavelig talt har vel de færreste av oss en gullkalv i hagen. Men det er ikke sikkert at vi skal tenke at vi er så mye smartere enn israelsfolket. Det kan være lurt å tenke etter om vi kanskje har en gullkalv i hagen alikevel.

Tema på iTro i september er Tilbedelse.