Du har mer enn det du tror

Du har mer enn det du tror

En historie som ligner på min.

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt på iTro@nlm.no.

Jeg har lyst til å fortelle en historie. Historien er ligner på en historie du kanskje har hørt før.

Det var en far som hadde to sønner –  Tom og Ole. Da de var små, var de mye med faren sin. Faren tok de med på turer, utflukter og leirer. Guttene vokste opp og de fikk lære og se faren som en god mann.

På 18 års dagen kom Ole og sa til faren: Hei pappa, jeg har tenkt litt og jeg er jo tross alt 18 år nå. Kan jeg få den delen som jeg skal arve fra deg?» Faren ble lei seg, men han sa ”okay”.

Sammen gikk de til banken og Ole fikk sin del av arven. Ole reiste til Hellas, det han levde livet med festing, biler og jenter. 

Tom

Det var også en annen som ble 18 samme dag. Tom så broren forlate familien. «Okay, Ole reiser, men det er hans liv, jeg blir her.» tenkte han. Faren dreiv et stort familieselskap og Tom spurte faren som han kunne bidra litt i selskapet. Årene gikk og Tom gikk fra å vaske kontorer til å få ansvar for markedsføringen av selskapet.

Plutselig en dag kommer Ole, som har vært borte i 15 år, hjem. Han har tydeligvis blitt hardt rammet av landets økonomiske krise. Når faren ser Ole komme hjem blir han så glad, at han klemmer Ole og lager den største velkomstfesten.

Når da Tom kommer hjem fra jobb og ser at det er fest hjemme lurer han på hva de feirer. Så kommer en av kollegaene ut og sier: «Broren din har kommet hjem! Og faren din har laget fest for ham!»

Urettferdig behandla

Tom blir sur og skjønner ingenting. Faren kommer ut og snakker med ham: «Hva er det som er galt gutten min? Er du ikke glad for at broren din har kommet tilbake» spør faren. «Joa, men hvorfor får han en stor fest, mens jeg har ikke fått lov til å ta en dag men kameratene mine?!»

«Kjære deg. Du har alltid vært hos meg. Om du hadde lyst til å ta en eller to ukers fri var det bare å spørre. Og skjønner du ikke det at vi hadde mistet broren din, men nå har jeg funnet ham igjen i live?» svarer faren ham rolig.

Tom går inn på festen til broren sin, men er ikke helt med.

Den gamle, vise

En ukes tid etter at Ole har kommet hjem og ting har roet seg sitter Tom men en gammel venn av faren. Mens Tom prater med den gamle mannen om hvor lei han er at alle prater om Ole.

Da sier den gamle noe uventede: Du ser ikke det du har. Og du lurer på hvorfor faren din ikke ser deg. Faren din ser deg, han elsker deg og det vet du!»

Tom ser på den gamle vennen og sier: «Tror ikke du at jeg har hatt lyst til å gjøre akkurat som Ole! Tror du ikke at jeg har hatt lyst på en fin Lamborghini, en villa i Italia eller ha fester hver kveld og spille poker? Og du aner ikke hvor mange ganger jeg har hatt lyst til å gjøre som Ole å bare stikke til Italia og feste bort livet mitt?!» sier Tom gråtekvalene og forsetter:

«Men jeg gjorde det ikke! Fordi jeg kjenner så mange som har gjort det, og sett hva som har skjedd. Og ikke bare nok med men jeg ser at det er mange andre som forteller som hva pappa gjør og den den anerkjennelsen de for av han.»

Den gamle vennen sier da med rolig stemme: «Kanskje det er på tide for deg å ta deg fri en stund og være med faren din? At du bare er med faren din slik som dere var når du var yngre. Kanskje det er på tide at du får merke din fars kjærlighet på nytt?»

Tom tenker seg om. Ja, kanskje han skal det.

Dagen etterpå går han inn til faren og sier: «Hey, pappa kan jeg ta meg et års fri fra jobben?» Faren ser på sønnen sin og spør hvorfor han vil ta fri fra jobben. Tom svarer og sier at han trenger å være med faren sin. Faren ser på Tom og sier: «Selvfølgelig gutten min! Du kan alltid være hos meg. Og det er ingenting i hele verden som er viktigere enn mine barn!»

Var det alt?

Jeg var som Tom. Jeg har mange sterke opplevelser med Jesus. Og når jeg tvilte på at Jesus var glad i meg gav Han meg to enkle tegn som var ett par sko og en Kinarestaurant. Men så begynte jeg å tenke. Jeg leser bibelen, jeg har lovsangskvelder på skolen min. Men er det alt?

Jeg vet at Jesus elsker meg og døde for meg. Og jeg vet at man ikke skal gå etter følelser, men jeg følte ikke at jeg har det jeg hadde en gang når jeg var yngre.

Og jeg var så nære med å si til Jesus: «Jesus jeg vet at du lever og elsker meg og alt det der, men hvis det er det livet som jeg lever nå er det du har, så gidder jeg ikke å følge deg.”

Jeg har hørt så mange historier om mennesker som har tatt feil valg og kommet tilbake til Jesus ødelagte. Og jeg vil ikke ødelegge livet mitt. Men så var det en mann under et møte som sa at jeg var som Tom, som ikke så hva han hadde blitt skånt fra og hvor godt han hadde det.

Nå har jeg fått lov til å være med Jesus og bare kjent hvor mye han elsker meg.

David Åkerlund Foss

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt på iTro@nlm.no.