Mer enn fine ord

Mer enn fine ord

Fine ord er ofte lettere å bruke enn å følge. Hvordan er det med "levende kristen"?

Du har kanskje hørt ordene «levende kristen», gjerne i forbindelse med Bibelskolen Fjellhaug. Tor Erling Fagermoen er rektor der, og er god på fine ord, men iTro lurer på hva som ligger bak disse fine orda.

– Mer enn fine ord, spør du?
Jepp, jeg spør. Jeg er ikke egentlig så skeptisk som jeg høres ut som. Det er fordi jeg aner at Tor Erling kommer med et godt svar. Det gjør han også.

Han som selv er levende gjør hver den som tror på ham levende

– Vi kommer ikke unna å bruke ord. Ord er viktige, Gud har gitt oss språket, og verdens beste nyhet er et budskap. Men poenget med Levende Kristen er jo at det er noe bakenfor ordene vi så lett tyr til: Et liv. Det er noe som er viktigere enn sterke meninger, og det er sterke handlinger. Gud har gjort noe for oss i Jesus – og gjør noe fortsatt. Du og jeg skal ikke bare mene noe om verdenssituasjonen, Gud kaller oss til aksjon! Heldigvis har Gud noe mer for oss enn en teori vi kan lære oss. Han som selv er levende gjør hver den som tror på ham levende. Det finnes åndelige realiteter som av og til er vanskelige å beskrive. Det finnes en fred som overgår all forstand. Og Guds kraft er en realitet for oss som tror.

Foto og video:bibelskolenfjellhaug på youtube.com

Tema

Tema for iTro er «Lev!»

Her er filmen hvor Tor Erling Fagermoen forklarer cluet med Bibelskolen Fjellhaugs «slagord» Levende Kristen og vi spør han hva som ligger bak orda.