Mistet broren: – Selv om vi ikke opplevde helbredelsen vi ba om, har jeg aldri opplevd Gud så nær som i sykdomsperioden

Mistet broren: – Selv om vi ikke opplevde helbredelsen vi ba om, har jeg aldri opplevd Gud så nær som i sykdomsperioden

Da Cecilie Marie Røinås (22) var 8 år gammel forstod hun evangeliet og det fikk enda større betydning for henne da sykdom inntraff familien.

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Jeg kommer aldri til å glemme kvelden hvor jeg forstod evangeliet. Bare 8 år gammel.

– Skulle leve for Jesus resten av livet

Helt uforberedt kom tårene mens jeg satt i benkeraden på det lille bedehuset. Det var ingen rundt som reagerte på samme måte.

Det var ikke lenger et spørsmål om Gud var ekte.

Men jeg visste nøyaktig hva som skjedde. Jeg knelte i benkeraden, snudde meg mot mamma og spurte henne: «Kan du be for meg?». Hun var nok mer sjokkert enn meg over hvordan jeg responderte.

Jeg hadde hørt om Jesus helt fra jeg var et lite barn – men dette møtet med Guds godhet og hellighet merket meg. Det var ikke lenger et spørsmål om Gud var ekte. Han var virkelig og jeg visste jeg skulle leve for Jesus for resten av livet.

Bror med kreft

Men livet ble på ingen måte enklere fra den dagen. Året etterpå fikk min bror en grusom beskjed: Han hadde fått kreft. Det var en svulst på hjernen.

Hvordan kunne Gud tillate at min bror som elsket Jesus og levde for Han gå bort så tidlig?

Vi var sikre på at Bjørnar skulle bli frisk. Huset vårt var fylt med forventning og bønn. Tenk om han kunne vitne til alle om at Jesus hadde helbredet han. Men bare under et år etter at han fikk diagnosen døde han. Bare 20 år gammel.

Hvordan kunne Gud tillate at min bror som elsket Jesus og levde for Han gå bort så tidlig?

«Jeg vet hvor jeg skal»

Noe av det siste Bjørnar sa var: «Uansett hva som skjer er det akkurat det samme for meg, for jeg vet hvor jeg skal».

Jeg kunne se det i øynene hans. Det var en ekte trygghet, en ekte fred. Dette fikk meg til å bli enda mer overbevist om at det han trodde på var sant. Han siterte ofte noe Jesus sa:

«Jesus sier til henne: «Jeg er oppstandelsen og livet. Den som tror på meg, skal leve om han enn dør. Og hver den som lever og tror på meg, skal aldri i evighet dø. Tror du dette?» (Joh 11,25-26)

Bygg livet på Han

Jeg tror fortsatt på at Gud helbreder og vil helbrede. Men selv om vi ikke opplevde helbredelsen vi ba om, har jeg aldri opplevd Gud så nær som i sykdomsperioden. Gudsmøtet jeg erfarte som åtteåring fikk nå en enda større betydning.

Om vi lever eller dør, opplever miraklet vi ber om eller ikke, så er Gud fortsatt den samme.

Jeg forstod at jeg ikke kunne bygge livet mitt på venner, karriere, familie, suksess eller anerkjennelse. Jeg måtte bygge det på Han som har skapt meg.

Om vi lever eller dør, opplever miraklet vi ber om eller ikke, så er Gud fortsatt den samme. Av og til får vi bønnesvaret som vi ba om, og de gangene det ikke blir som vi hadde tenkt, kommer Gud alltid til å vende det til noe godt.

Verdt det

Mennesker som kom for å besøke Bjørnar, endte opp med å selv bli bedt for og gikk oppmuntret hjem. Gjennom perioden ble andre som kom på besøk møtt av Gud. I begravelsen gikk pengene til en kampanje hvor flere tusen mennesker kom til tro på Jesus.

Jesus har aldri gitt oss en garanti om at livet kommer til å bli enkelt. For de første kristne innebar troen på Jesus å miste sitt eget liv, men det var likevel verdt det: for de visste at selv om de mistet livet her, så tilhørte de Han som er livet.

Og det er dette livet Jesus inviterer oss alle til.

Privat

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.