– Hvis jeg ikke opererte snarest, kom jeg til å bli lam

– Hvis jeg ikke opererte snarest, kom jeg til å bli lam

Da Gina opplevde smerte i livet kunne hun ikke forstå hvordan Gud kunne tillate det, men i dag ser hun at Han var med hele tiden.

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Når kroppen sluttet å fungere

Som barn var jeg veldig aktiv og drev med idrett. Midt på barneskolen ble livet snudd opp ned og kroppen min sluttet å fungere.

Jeg hadde mye smerter i beina mine og slet med å gå. Ingen leger klarte å finne ut av problemene mine og jeg og familien var fortvilet. Smertene mine ble gradvis verre og til slutt kunne jeg så vidt gå og stå.

Hvis jeg ikke opererte snarest, kom jeg til å bli lam

I oktober 2014, to år senere, ble jeg tilbudt en frivillig kontroll i Bergen. Vi fikk endelig bønnesvar og legen fant årsaken til smertene mine. Jeg hadde ulike skader i ryggen som førte til at nervene lå i klem.

Hasteoperasjon

Tilstanden i kroppen min var kritisk og hvis jeg ikke opererte snarest, kom jeg til å bli lam. Hasteoperasjonen jeg skulle gjennom var risikabel og jeg var fortsatt i en fase av livet hvor kroppen min vokste. Jeg var klar over at det var ting som kunne gå galt og at operasjonen kunne feile.

Jeg fikk ikke tid til å grue meg

Prosessen fra å ikke vite noe til å plutselig være kritisk syk gikk veldig fort og jeg fikk ikke tid til å grue meg. Jeg hadde ingen anelse om hvordan livet mitt skulle bli og måtte forberede meg på flere år med opptrening.

Da var det ekstra godt å vite at andre tenkte på meg, og at folk ba for meg på dager jeg selv ikke klarte. Det at jeg hadde et så stort kristent nettverk i ryggen ga en trygghet. Den morgenen jeg skulle opereres fikk jeg tilsendt bibelverset Josva 1,9:

«Jeg har jo sagt deg: Vær modig og sterk! La deg ikke skremme, og mist ikke motet! For Herren din Gud er med deg overalt hvor du går.»

Bibelverset gav meg ro for operasjonen og jeg kjente at Gud hadde kontroll. Jeg gledet meg faktisk! Siden da har verset vært et holdepunkt jeg kan gå tilbake til og finne trygghet i.

– Selv vonde ting kan være en del av Guds plan

12 år gamle Gina skjønte ikke hvordan Gud kunne la dette skje med meg som var kristen. Gud kan være vanskelig å forstå og selv vonde ting kan være en del av Guds plan.

Livet handler ikke om hva jeg får til og ikke, men hva jeg bygger min identitet på.

Bildet med å bygge huset på fjell i stedet for på sand, viser en viktig del av kristenlivet. Selv om mannen bygget huset på fjell så kom stormen. Gud har ikke lovet at vi skal gå smertefritt gjennom livet, men at hvis vi bygger livene våre på Ham så vil Gud gå med oss gjennom stormen.

– Utfordrende perioder, kan høste gode frukter

I ettertid ser jeg at Gud var med gjennom disse årene og denne prosessen. Jeg har og ser fortsatt fruktene av bønnene i mitt liv. Operasjonen var veldig vellykket, og jeg er heldig som ikke plages noe i dag.

Selv utfordrende perioder kan høste gode frukter. Det er først nå, lenge etter at jeg kan se hvordan hendelsen har formet meg.

Gjennom krisen har Gud lært meg utrolig mye om meg selv, og jeg tror absolutt at det var meningen. Gud har vist meg at livet er her og nå, og at en må være takknemlig for de tingene man tar for gitt, som bare det å kunne reise seg opp og gå uten problem.

Gud er med i stormen

Kanskje litt klisjé, men det har endret mitt perspektiv på livet. Livet handler ikke om hva jeg får til og ikke, men hva jeg bygger min identitet på. Jeg er helt sikker på at jeg ikke hadde klart å se på min situasjon som en velsignelse uten Gud.

Uansett hva du går gjennom, så har Gud lovet at Han vil gå med deg i stormen.

 

Privat

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.