Ope hus

Ope hus

”Ope Hus” er ett av 13 ungdomstilbud som elevteam fra Kvitsund Gymnas er med og driver i bygdene rundt skolen i Vest-Telemark.

For de åtte Kvitsund-elevene som er med å arrangere Ope Hus for ungdommer i Kviteseid begynner kvelden omtrent en time før dørene åpner klokka 19.

De fyrer i ovnen og tenner en stor mengde stearinlys for å få det varmt og koselig i lokalet, før de samles for å be. De ber for bygda, for kvelden og for ungdommene som kommer, at de må ha det fint, og få bli bedre kjent med Jesus.

I timene som følger er det åpent hus, sånn at ungdommene i Kviteseid kan komme og gå litt som de vil. Når de kommer blir de møtt av ungdommene fra Kvitsund-teamet, som vil prate med dem og ha det gøy sammen med dem. Bordtennis, biljard, kiosk med pizza og brus, fotballspill, SingStar og flere andre spill.

Etter hvert er det også en andakt, som blir holdt av en av Kvitsund-elevene i teamet, før kvelden fortsetter som tidligere.

Ungdom hjelper ungdom

– På denne måten får også kvitsundelevene erfaring med å dele troa si med andre, sier lagsdiakon Reidun Nødland. Hun bor på Kvitsund, og er prosjektansvarlig og koordinator for teamene som reiser ut derfra.

Teamarbeidsprosjektet, ”Ungdom hjelper ungdom”, er et samarbeid mellom Kvitsund og Laget (NKSS), og omtrent halvparten av alle elevene på Kvitsund, rundt 90 i alt, er med i et av teamene.

Noen av dem som nå er med i et av teamene har tidligere selv fått besøk av et Kvitsundteam til bygdene de kommer fra.

Jeg ble kristen på grunn av dette

– Jeg er et resultat av dette arbeidet, sier ei blid jente i VG1.

Da hun for to år siden gikk til konfirmasjonsforberedelse ble hun kjent med Kvitsundelevene som i hennes bygd var med på konfirmantundervisninga.

– Jeg ble en kristen på grunn av dette, sier hun, og er i år selv med ute i teamtjeneste.

Fra ei annen bygd kom det fire jenter til Kvitsund i høst. De hadde opplevd så mye fint gjennom å ha besøk av teamet i bygda si. Nå er de alle selv med på å bringe budskapet om Jesus ut i Vest-Telemark.

– Det er sterkt å sitte og lytte når den ene etter den andre takker Jesus fordi de nå får være med å fortelle andre om ham, sier Reidun, og oppfordrer alle til å være med å be for alle de som får lære mer om Jesus gjennom dette arbeidet.

I 2007 mottok Reidun Diakoniprisen for Vest-Telemark på vegne av dette arbeidet, som nå har pågått i ni år.

Foto: Kurt Nødland/i>

Tema

Temaet i april er Op…