Overnaturlig

Overnaturlig

Har du prøvd å påkalle ånder?

Du har garantert  hørt om Märtha Louises engleskole, muligens sett tv-programmet «På den andre siden» (der de ved en anledning intervjuet en person som påsto hun var en vampyr) eller «Exorcisten», og kanskje vært med og prøvd, eller kjenner noen som har prøvd å påkalle ånder ved hjelp av Ouija-brett. Mennesker over hele verden har til alle tider søkt det overnaturlige. Over alt hvor man reiser i verden finnes det en eller annen form for religion: Buddhisme, hinduisme, new age, naturreligioner, lista kunne vært så og si uendelig.

Det virker på mange måter som om Ola og Kari Nordmann er ganske åpne om at det finnes noe overnaturlig

Det virker på  mange måter som om Ola og Kari Nordmann er ganske åpne om at det finnes noe overnaturlig. Det kan man for eksempel se av seertallene til tv-programmer som tar opp dette temaet, eller antall folk som besøker Alternativmessen som blir arrangert ulike steder i Norge hvert år. Også alternativ medisin har blitt for mange helt vanlig, for eksempel healing.

At det finnes  noe overnatulig, en åndeverden er det ingen tvil om. Det snakker Bibelen åpent om mange steder. Jesus drev ved flere anledninger ut onde ånder hos mennesker som var besatt. Også fra misjonsmarkene kan vi høre om mennesker som er besatt og som kan gjøre overnaturlige ting på grunn av dette. Heldigvis blir mange av disse fri fra disse gjennom forbønn i Jesu navn.

Djevelen er også en del av åndeverdenen

Men hvordan skal  vi forholde oss til dette alternative? Er det noe vi bare kan hive oss på? Svaret er kanskje kjedelig, men viktig: Jeg tror at man skal være forsiktig når det gjelder kontakt med for eksempel åndeverdenen. Det å påkalle, enten man mener det er gode eller onde ånder, kan åpne bakdør inn i livet ditt som gjør at man kan bli påvirket av noe man egentlig ikke vil ha med å gjøre. Djevelen er også en del av åndeverdenen, og han bruker alle muligheter han har til å få oss bort fra Jesus.

Heldigvis er Jesus  herre over hele åndeverdenen. Alle må vike når de hører Jesu navn, også djevelen. Likevel skal man være forsiktig, og det betyr for eksempel å si nei når noen vil ha deg med på noe som for eksempel innebærer å påkalle ånder. Det er ikke vår hjemmebane som kristne. Vi skal søke Jesus og la han få vokse i livene våre.

En god mulighet til å snakke om Jesus?

Men dersom noen  av de du kjenner viser åpenhet om at det finnes noe mer mellom himmel og jord, kan det kanskje være en god mulighet til å snakke om Jesus? Vær åpen og still spørsmål: Viss det finnes en åndeverden, hvorfor ikke Jesus? Hvis djevelen finnes, hvorfor ikke Jesus? Det kan starte mange spennende samtaler, men du må være forberedt på å svare for deg. Svarene finner du i Bibelen, du kan spør en kristen leder, eller sende inn spørsmål til oss i redaksjonen.

Bruk det onde  til noe godt, og ikke la noen ta fra deg gleden det er få være et Guds barn!