Så vanskelig å tro

Så vanskelig å tro

Gud elsker meg, men… Nei – Gud elsker meg. Punktum.

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Denne saken har også tidligere blitt publisert på iTro, i 2014.

Det er mange ting som står i veien når Gud prøver å fortelle deg hvem du er.

Det er så lett å tenke at du ikke er god nok. At det er din feil når foreldrene dine krangler. Kanskje tenker du at ingen noen gang kommer til å være glad i deg.

Eller du føler deg som den eneste i verden som ikke fikser livet. Alt blir for stort, og for vanskelig, og de solfylte dagene med lykkelige smil og trillende latter er langt unna.

Da er det kanskje aller mest kjipt å høre at Gud ikke har lova oss solfylte dager hele livet.

Samtidig er det litt godt også. For det betyr at Gud finnes, selv om dagene er grå og utfordrende. Selv om det er vanskelig å finne ut av tankene om hvem du er og hvordan du kan finne livsgleden er det håp.

Han er sterk for deg

Guds løfter står fast, hans ord er evig sant. Det som står i Bibelen forandrer seg ikke. Og der leser vi at Gud elsker deg. Du er en tilgitt synder. Alt er ordna.

Klarer du å si det til deg selv? Ikke: Gud elsker meg, men jeg er ikke flink nok, god nok, snill nok, verdt å være glad i. Nei, Gud elsker deg. Gud elsker deg. Punktum. Ikke Gud elsker meg, fordi…. Bare: Gud elsker meg. Si det høyt til deg selv.

For Gud har ikke lova oss bare solskinnsdager, men han har lova oss å gå sammen med oss gjennom dype daler og mørke tider. Gud tåler å høre på deg når du er fortvila fordi du ikke finner ut av om du er god nok, om det er din skyld at familien rakner eller at vennene dine vender deg ryggen. Gud er der, sammen med deg, og han vil vise deg hvem du er i hans øyne, og at han er sterk for deg.

Oppskriften på et godt selvbilde finner du hvis du spør han som har skapt deg

Hvis du ønsker å leve nær Gud, så vil du bli mer og mer lik han. Ved å fylle deg med hans ord – lese Bibelen – så vil du lære mer og mer om hva Gud tenker om deg. Og dette er det beste jeg kan gi deg: Oppskriften på et godt selvbilde finner du hvis du spør han som har skapt deg.

To setninger jeg hørte en gang har prenta seg inn i meg, og surrer stadig på repeat. Lær de du også. Det er sannhet.

Det er ingenting jeg kan gjøre for at Gud skal elske meg mer.
Det er ingenting jeg kan gjøre for at Gud skal elske meg mindre.

Guds velsignelse over dagen og tankene dine.

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Denne saken har også tidligere blitt publisert på iTro, i 2014.