Send et postkort!

Send et postkort!

Husker du på de forfulgte kristne?

Den kommende sommerferien  er høysesong for å sende postkort til venner og familie. Å finne et postkort liggende i postkassen med en koselig hilsen er noe av det jeg blir virkelig glad for, det til tross for at jeg har mange andre ting å være glad over i hverdagen.

Tema:

Tema for iTro i juni er Sendt.

Tenk så glad  du hadde blitt for å få et postkort dersom du hadde det skikkelig vondt og trodde du var glemt av omverdenen. Slik har nemlig mange av de forfulgte kristne det i dag.

Mange av disse  sitter i fengsel uten å ane hva framtiden vil bringe dem. De aner ikke hvor lenge de skal sitte inne eller hva som vil skje med dem. Alt dette fordi de ikke klarer å fornekte Jesus som sin herre og frelser.

Vi har et ansvar for våre lidende kristne brødre og søstre

Vi som lever  i Norge i dag blir ikke forfulgt på samme måte. Men vi har et ansvar for våre lidende kristne brødre og søstre, både til å hjelpe og til å oppmuntre. Dette kan man for eksempel gjøre ved å støtte organisasjoner som jobber mot forfølgelse, men man kan også gi en oppmuntring direkte til de fengslede ved å sende et postkort eller et brev. Tenk så fantastisk det må være å kunne få en slik oppmuntring!

Sett av 10 minutter!

På grunn av  sikkerhet for andre kristne i landet, er det noen retningslinjer man bør følge for å skrive et slikt oppmuntringskort. På denne og/eller dennesiden finner du informasjon hvordan man skal skrive et slikt postkort, og adresser til enkeltpersoner i land som Kina, Indonesia og Ethiopia.

Når eksamener og  prøver er ferdig, venter en litt roligere hverdag med mere tid til overs. Hva i all verden skal man gjøre med den? Sett av 10 minutter til å skrive en oppmuntring til noen som virkelig har fått kjenne på kroppen hvor mye det koster å være en Jesu etterfølger. Det kan være vanskelig nok å være kristen alene, men kanskje spesielt når alt ser svart ut. Vær med og tenn et håp for andre!

Bær hverandres byrder

Bibelen oppfordrer oss  til å bære hverandres byrder. Tar du utfordringen? Og sist men ikke minst: Husk på å be for de forfulgte kristne.

PS: Husk at du må aldri skrive navnet til kristne organisasjoner, hele adressen din eller negative ord om islam, muslimer eller landets myndigheter.

Foto: Astrid Rydland Bjørke