…skal gå på vannet

…skal gå på vannet

Du kan leve i båten eller i vannkanten, innenfor dine komfortgrenser - eller du kan ta Guds ord på alvor og gå på vannet.

Historien omPeter som går på vannethandler om å være en disippel – en etterfølger av Jesus. Peter er i båten, Jesus er ute på vannet. Jesus sier at Peter skal komme, Peter tar Jesus på ordet og går i tro. Dette er et godt bilde på livet som en disippel fordi det viser at når vi tar Guds løfter og oppgaver på alvor, kan det umulige bli mulig. Og vi får oppleve mer av alt det gode Gud har for oss.

Gud har lovet å være med deg gjennom dette. Stoler du på det løftet – i praksis?

Påstanden om at du skal gå på vannet kan provosere deg, utfordre deg eller motivere deg. Poenget med den er allikevel at de som følger Jesus, må være forberedt på å leve livet sitt utenfor komfortsonen. Det kan koste deg noe å fortelle andre at Jesus er den eneste veien til himmelen. Kanskje er det stoltheten din du må utfordre, eller hvordan du prioriterer tida di? Er du bare sammen med kristne venner, eller bruker du tid sammen med ikke-kristne kamerater og venninner, sånn at de kan se Jesus gjennom deg. Og griper du mulighetene til å snakke med dem om Jesus, når de spør deg om hva du tror på? Gud har lovet å være med deg gjennom dette. Stoler du på det løftet – i praksis? Går du på vannet?

Vi må ut av båten, eller opp av sofaen om du vil, våge å ta Guds ord på alvor – og handle deretter.

Gud visste jo at Moses var istand til å gjøre den oppgaven han var valgt ut til

Da Moses fikk beskjed fra Gud om at han skulle lede Israelsfolket ut av Egypttrodde han ikke han kunne mestre oppgaven. Gud forstod frykten Moses følte, og ga ham tre mirakuløse tegn, som skulle hjelpe folk til å tro han. Allikevel tvilte Moses, og da ble Gud vred (2. Mos 4,14). Moses var ikke villig til å følge Guds kall.

Gud visste jo at Moses var istand til å gjøre den oppgaven han var valgt ut til, men Moses lot seg ikke overbevise om at Gud hadde full kontroll, og ville gi ham alt han behøvde underveis.

Nå vet vi at Moses gjorde det umulige, og ledet Israelsfolket ut av Egypt. Hvorfor er det så lett for oss å tro at Gud var med Moses, men så vanskelig å stole på at Gud er med oss akkurat idag?

At vi har muligheten til å gå på vannet er Guds godhet mot oss. Da får vi se enda mer av hvem han er, og hvor dyp nåden er. En velsignelse, uten tvil. Våg å ta Guds ord på alvor! Våg å ta det første skrittet ut av båten – og kjenn at Guds løfter holder! Han er med deg alle dager inntil verdens ende. Og når motet svikter, troen blir til tvil og vi synker, da er Jesus der med armen sin og løfter deg – disippelen – opp igjen. Akkurat som han gjorde med Peter – disippelen. (Matt 14,31)

Spørsmål til ettertanke: Må du gå ut av komfortsonen din for å gå på vannet?

PS: 
Sjekk ut videoen over her. Kan du synge med påteksten;"The waves don´t seem so hight on the top of them looking down"?

Og det er skrevet mange sanger om å gå på vannet. Ta en titt pådenne teksten, og kjenn på gleden over at du har en å feste blikket på – en som utfordrer deg OG går med deg gjennom utfordringene.

Foto:Brian Auer på Flickr.com

En disippel

En disippel er en som følger Jesus. I serien "En disippel…" tar vi opp noen sider ved det Bibelen forteller oss skal kjennetegne en disippel.

Fire disipler om å gå på vannet: 

 Kristin: Jeg går på vannet hvis jeg tar kontakt med folk som ikke er kristne, for å dele troen eller be for de. Syns det er skummelt jeg.

Trude Jeg gikk i alle fall ikke på vannet forrige uke, da jeg så ei jente som satt på bakken med armene over ansiktet – og gikk videre uten å stoppe.

Hildegunn: Jeg går på vannet når jeg gjør ting jeg ikke tør. Ting jeg vil, men ikke tør. Som å dele ut sjokoladekake til mennesker jeg ikke kjenner, og snakke med dem om det som betyr mest for meg.

Eivind: Jeg tenker at jeg går på vannet når jeg lever livet slik at det gir mening bare om Jesus er den han sier han er. Også tenker jeg at vi trenger å være der Jesus er uansett. Og at det kanskje er Guds nåde som leder oss over ripa av og til. Fordi vi ‘der ute’ klarere får se vårt grunnleggende behov for Jesus som Frelser og Herre og Venn og får erfare at Han aldri svikter eller slipper oss.

vem går på vannet spør du? iTro har skrevet om noen sånne før. Folk som kaster seg ut i det, erfarer at Gud holder løftet sitt, og ser at det er verdt å ta han på alvor.Hva medRachel Trovi– som har sagt nei takk til en trivelig pensjonisttilværelsen i Norge fordi ho tar misjonskallet på alvor. Les omJohannes Vedeldensom bor i Os – fordi Gud vil ha han der, ogHege Grønlisom tror Gud vil ha henne i Japan og derfor reiser nettopp dit. Og la deg inspirere avJørgen Sjaastadsom snakker med kollegaene sine om Jesus.

Dagens boktips fra iTro er"Hvis du vil gå på vannet må du komme deg ut av båten"av John Ortberg.