Smak av Himmel

Smak av Himmel

#denfølelsen

Du har kanskje  opplevd det en eller annen gang i løpet av livet. Enten på en kristen festival, på rommet ditt, i kirken, i forsamlingslokalet eller kanskje ute i naturen. Kanskje har du hatt en aha-opplevelse etter å ha lest i Bibelen, eller hørt en tale eller en sang som inspirerte deg. Jeg snakker om Følelsen med stor F, følelsen av at Gud virkelig er nær.

«Hvile i Guds kjærlighet

Når jeg får  et aldri så lite innblikk i hvor høyt Gud elsker meg, eller forstår en liten bit av hvor stort der er at Jesus døde for meg, da har jeg det så godt som jeg overhode kan ha det. Da forsvinner fort bekymringene om hva jeg skal jobbe med, om pengene strekker til, om jeg har lagt på meg eller om klesvasken er tatt. Da er det bare godt å kunne hvile i Guds kjærlighet, og jeg blir fylt med takk.

Men man har  jo også dager som er helt anderledes. Dager man ikke klarer å sette meg ned med Bibelen, og ikke tar seg tid til å be eller å gå på møter. Smaken av himmel, den gode følelsen som man kjente for ikke så lenge siden, virker plutselig fjern og uoppnåelig.

«Vi vil aldri kunne oppleve en konstant og evig lykke

Her på jorden  vi livet alltid gå opp og ned. Vi vil aldri kunne oppleve en konstant og evig lykke. Det er fordi vi lever i en syndig verden, og det onde i oss vil alltid kunne påvirke oss. Men en gang skal alt det onde forsvinne. I det øyeblikket du tar imot Jesus som Herre og frelser, begynner en reise sammen med Ham som har endestopp i Himmelen. Og den dagen vi når fram dit skal vi ikke bare kjenne litt på en god følelse nå og da, men vi skal få være med Gud.

I Himmelen skal  Gud selv fortelle oss ansikt til ansikt hvor høyt han elsker oss, og vi skal aldri slippe å føle at han er fjern igjen. Bønn skal bli til samtaler under fire øyne med Jesus. Tårer, smerte, ondskap, fiendskap og hat vil redusert til fremmedord. Den syke skal få våkne opp til en frisk kropp. Den blinde skal få se, den lamme skal gå. Den som har følt seg som tidenes taper skal få gå inn i Himmelen som en vinner.

«Alt skal bli bra

Når det kan  kjennes så godt ut å være et Guds barn her på jorden, hvor godt vil det ikke da bli å komme til Himmelen og være sammen med Gud? Ta vare på den gode Følelsen du får innimellom, og la den bli en påminner på hva du har i vente. For en dag skal alt bli bra. Husk på det, også i de tunge dagene. Alt skal bli bra.

Ill.foto:  © carlos castilla – Fotolia.com